28 Kasım 2010 Pazar

Sezona Yakışan Final



Teniste sezon bu akşam oynanacak ATP WORLD TOUR Finali ile bitecek. Herkesin aklındaki dilindeki sezon finali nihayet bu sene gerçekleştiği için , biz tenis severler şanslıyız.   


Günün ilk maçını izleyemedim ancak okuduğum yorumlardan Nadal'ın biraz zorlansa da Murray karşısında 2-0 galip geldiğini çözebildim. Nadal ilk kez sezon sonu turnuvasında bu kadar formda ve hak ettiği finale çıktı dersek yanlış olmaz. 


Günün ikinci maçını büyük heyecanla bekleyen bendeniz ( Djokovic kazansın diye değil valla bak ) , bu heyecanımın karşılığını ilk sette alamadım. Aslında alamadım demek doğru olmaz, Federer'in ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu ilk sette gördük. İnanılmaz puanlar özellikle fore hand'de yakaladığında. Djokovic bazen vurmak istediği gibi vuramamanın  etkisiyle bazen de, herhangi bir tenisçi karşısında rahatça puan alabileceği atışlara Federer'e yapmasının etkisiyle ilk sette 6-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. İkinci sette ise çok daha mücadeleci bir oyun vardı kortta. Hani maçı ikinci sette izleseniz, bu muazzam tenis şöleni sabaha kadar sürsün derdiniz. Ama Federer gene en kritik yerde servis kırıp seti 6-4 almasını bildi. 


Herkesin yıllardır beklediği, Nadal - Federer finali nihayet sezon sonu turnuvasında gerçekleşiyor. Nadal'ın form düzeyi kendisini biraz daha yakın kılıyor finale, ama Federer'in " yok artık bu nasıl vuruş, böyle puan alınır mı yahu" dediğimiz vuruşları her şeyi değiştirebilir. Sonuç olarak bir tenis şöleni izleyeceğimiz muhakkak. Şölen bitsin sezona bir bakış atarız :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...