29 Kasım 2010 Pazartesi

Kuusamo'da Koefler Rüzgarı



Kayakla atlamada sezonun ilk yarışı olan Kuusamo bayağı olaylı başlamıştı. Rüzgar sebebiyle ertelenen eleme atlayışları, diskalifiyeler vs. derken nihayet Pazar günü ilk ayak tamamlanabildi. Antrenmanlarda ve elemelerde oldukça formda gözüken Avusturya'lı Andreas Koefler, sezonun ilk yarışını kazanan isim oldu. 145,5 ve 143,5 metrelik atlayışları ile birinci olmayı başardı. Bir diğer formda Avusturya'lı Thomas Morgenstern  vatandaşının hemen arkasında ikinci sırada yer alırken, sezon değerlendirmesi yazısında iğnelediğim Simon Amman, çuvaldızı bana batırarak 3. sıradaki yerini alarak sezona iyi bir giriş yaptı. 


Aslında takıım yarışlarında belli olmuştu Avusturya'nın ve Norveç'in formu yerindeydi, ilk 10'a baktığımızda 3 Avusturya'lı, 2 Norveç'li görmek çok da şaşırtıcı değil. Bjoern Einer Romoeren biraz daha formda olsa belki de 3 isimle ilk 10'da yer bulacaklardı kendilerine. Yaz sezonunun en formda ismi Daiki Ito'da ilk yarışta belki çok istediği yerde olmasa da ilk 10 içerisinde yer bulabildi kendine. Geç çıktığı için diskalifiye edilen Janne Ahhonen'in yokluğu Fin seyircileri üzse de ( gerçi toplasan 300 kişi bile yoktu ama olsun), Genç Ville Larinto'nun performansı onlar için umut oldu. Yine tecrübeli Hautamaeki'de kendine ilk 10'da yer bularak Ahhonen'in yokluğunda ev sahibi ülkeyi sevindirdiler. Dikkat çeken diğer isim ise genç Norveç'li Anders Bardal oldu. Performansı ile gelecek için ışık verdi Bardal. Bu sezon yakından takip edilesi isimlerden biri. 




Rüzgarla karışık, bol diskalifiyeli bir yarış günü geride kaldı. Fena bir başlangıç sayılmaz sezon için, bakalım önümüzdeki yarışlar neler getirecek göreceğiz hep beraber. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...