30 Kasım 2010 Salı

El Classico mu , Mourinho'ya Eziyet mi ?



Şimdi dünyanın en büyük futbol maçlarından birine yer vermezsek olmaz. Barça'nın favori olduğu ama Mourinho'nun da kolay kolay pes etmeyeceği güzel bir maç bekliyorduk hepimiz. Yani kağıt üzerinde en azından böyle gözüküyordu. Ama unuttuğumuz nokta, Mourinho'nun geçen yıl Barça'nın Bernabeu'da CL finali oynama hayallerini yıkan adam olduğuydu. 90 dakika boyunca tempoyu hiç düşürmeyen Barcelona, adeta Mourinho'dan intikam alırcasına oynuyordu. 


Bir ara ben bile ekran başında Barça'nın pas trafiğinden sıkıldım, yeter arkadaş biraz da Madrid oynasın dedim. Daha önce de söylemiştim, Barça'nın rakiplerin sinirini bozan bir pas trafiği var. Bu pas trafiği sinir bozduğu kadar, topu kapmak için uğraşan rakip takım oyuncularını da çok yoruyor. Zaten dün de gördük, Real Madrid topu kaptığı zaman , kaleye gidecek gücü kalmıyordu. Zaten belli bir süreden sonra Madrid'li oyuncuların da sinirleri bozuldu ve tekmeler ile durdurmaya başladılar Barça'lı meslektaşlarını.


Sonuç olarak Barça geçen yıl finali kaçırdığı için faturayı Mourinho'ya kesti bu çok net belli. Mourinho'nun kendi istediği sistemi Madrid'e oturtması süre alacak, bu süreç içerisinde Barcelona gibi bir takıma karşılık vermek çok zor zaten. Futbol tarihine geçecek noktada çünkü Barcelona. Mourinho Madrid'e kendi sistemini kurduktan sonra El Classico'ların seyir zevki biraz daha artacaktır. Hoş gerçi Barcelona'yı şu haliyle izlemek futbol adına çok büyük keyif o ayrı konu. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...