1 Aralık 2009 Salı

İtina İle Maç Verilir

Kendisi Fenerbahçe'de iken de çok eleştirirdim. Özelllikle işler iyi giderken , işleyen düzeni bozup saçma sapan taktiksel değişmler yapmasına uyuz olurdum yalan yok. Hafta sonu oynanan maç için öncelikle her iki takıma da teşekkür etmem lazım. Gerçekten uzun yıllardır Bayan Basketbol liginde izlediğim en kaliteli maçlardan birini oynadılar. Galatasaray'da eleştirdiğimiz temel şey yerlilerin katkısının az olmasıydı, bu maçta onu kırdılar. Gerçi Nilay'ın nerdeyse Atatürk Havalimanı civarından yolladığı 3 sayılık atışların da etkisi yok desek yalan olur. Gs'de temel sorun bence top paylaşma sorunu , Jia Perkins sakat olduğu için, dribbling'e yapılan her baskıda dağılan iki guard hatta 1,5 guard ile oynamak zorladı GS'yi. Ayrıca Douglas'ın gelmesi kağıt üzerinde Sophia Young'ın yükünü azaltması gerekirken, tamamen boşaltmış durumda. Anlamadığım şey ver Katie'ye oynasın mantığıyla yapılan hücumdan ne hayır bekledikleri oyuncuların... Gelelim maçın adamı Zafer Hoca'ya. 8 sayı öndesin, pota altında çok az kullandığından dolayı diri olan bir Sophia Young var. Fener pota altı zaten sıkıntılı hastalıklar sakatlar vs. ile. Ama sen oyunda Powell, Esmeral,Taylor (hatta Nevin'i de sayabiliriz ) varken Fenerbahçe'ye karşı alan savunmasına dönmek nasıl bir mantıktır çözemedim. Ha bir de Fenerbahçe yıllarında da ne işe yaradığını bilmediğim saçma bir zone press olayı var. Dünyanın en rahat geçilen zone press'lerinden biri sanırım o da. Şahsen ben yıllarca bu geçişleri izlediğim için hiç şaşırmadım GS'nin başına gelenlere.

Fenerbahçe için söylenecek çok söz yok zaten, sezon ilerledikçe ritm tutuyor takım. Ajavon'un süresinin kısalması performansını etkiliyor ama. Penny Taylor cidden olağanüstü bir oyuncu. Bir olağanüstü oyuncu da Nevriye, ne ara hastalığı atlatıp sahaya çıktı anlayamadım. Esmeral Birsel ikilisi bu ülkenin en iyi guard rotasyonu , ama birine bir şey olsa ya da faul sıkıntısına girse Fenerbahçe için sıkıntı yaratıyor. Bu konuda yapılabilecek bir Avrupa pasaportlu yabancı takviyesi rahatlatır Fenerbahçe'yi. Şu an dar bir rotasyonla oynuyor Fenerbahçe mutlaka kenardan Melike, Begüm ve Devran'ın biraz daha katkı vermesi lazım. Ancak bir takım kültürü var Fenerbahçe'de. Düzen oturmuş durumda. O kadar oturmuş durumda ki, takıma sezon açıldıktan sonra katılan Taylor bile. yıllardır bu takımın oyuncusu gibi. Fenerbahçe'nin en büyük kazançlarından biri de Nicole Powell ayrıca. İlk geldiği zaman gibi istekli. Onun böyle oynaması cidden takımı bir vites yükseltiyor.

Sonuç olarak, GS'liler kızacak belki bana ama maçı hakeden Fenerbahçe'ydi. 3.periyotta bocalamalarından iyi faydalanan GS oldu. Ancak sonunu getiremedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...