31 Aralık 2009 Perşembe

2009 Nasıl Geçti (Dünya)

2009 Yılın Spor Olayı :

Kesinlikle ve kesinlikle Usain Bolt'un 9.58'lik derecesi. Yani insanlığın geldiği son nokta resmen. Bu arada Tyson Gay'in de hakkını vermem lazım, hani başka bir devirde olsa 100m efsanesi olurdu adam. ABD rekoru kırdığı halde altın madalya alamayan ilk 100m'ci olarak tarihe geçti herhalde.




2009 Yılın Sporcusu :

Usain Bolt'u seçmeyeceğim bunun için ama seçimim gene atletizmden olacak. Kenenisa Bekele benim için yılın sporcusu oldu. Burada kendisi ile ilgili yazdığım bir yazı vardı onu okuyun derim. Olimpiyatlardan sonra, Dünya Şampiyonası'nda da 5000-10.000 dublesi yapmak her babayiğidin harcı değil.




2009 Yılın Takımı :

Tartışmasız Barcelona , 6 kupa ile sezon kapatmak dünya üzerinde bir futbol takımının, bir daha kolay kolay yapabileceği bir şey değil. O yüzden bu seçmim tartışma götürmez. :)


2009 Yılın Skandalı
:

Çok var ama bence Nelson Piquet Jr.'ın Singapur Grand Prix'sinde kasıtlı olarak kaza yaptığının ortaya çıkması bu senenin en büyük skandalıdır. Soruşturma sonucunda Flavio Briatore'nin ömür boyu Formula 1'den men cezası alması da cabası zaten.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...