20 Eylül 2010 Pazartesi

Melek HU'dan Tarihi Başarı


Blogun özüne dönelim tekrar. Devşirme sporcularla gelen başarı vs. vs. geyiğine giremeyeceğim kusura bakmayın. Bizim ülkemizin spor mantığı bu, bazı branşlarda iyiyiz ve alttan da potansiyelli sporcular geliyor. Ancak masa tenisi, uzun mesafe koşu vs. gibi belli ırkların tamamen üstün olduğu branşlarda kendi sporcularımızla bir yere gelmek çok kolay değil. Bazı şeyler cidden genetik olabilliyor. Bu yüzden masa tenisinde açık ara en üstün olan Asya'dan oyuncu devşirmenin garip bir tarafı yok. 

İşte bu devşirilen sporcularımızdan biri olan Melek HU geçtiğimiz yıl Akdeniz Oyunlarında madalya alarak Masa Tenisi tarihine geçmişti. Bu sene de Avrupa Şampiyonası'nda bronz alarak, Masa Tenisi tarihinde madalya alan ilk Türk sporcusu oldu. İsteyen beğenir, isteyen bunun neresi Türk ya der. Tarih Melek HU'yu Türkiye'ye bronz madalya getiren sporcu olarak yazacak gerisi hikaye.

Not : Haberi dün BJK maçı öncesi Yoğurtçu'da takılırken almıştık, ancak unuttuk yazmayı, hatırlatan karubb'a da teşekkürlerimizi sunalım. 

1 yorum:

erenyaglici dedi ki...

çok rahat finale çıkacağı bir karşılaşmaydı. yarı finalde ki Belaruslu rakibi çok az winner'la maç kazandı, sadece savunma yaparak finale çıktı. kaybetmesinin tek sebebi de iki sporcu arasındaki tecrübe farkıydı. 2 yıl sonra karşılaşsınlar, set vermez Melek Hu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...