20 Eylül 2010 Pazartesi

Bu Bir Futbol Yazısıdır


Blog genelinde futbola pek yer vermiyoruz, bizim FENERBLOG ağında derbiye ilişkin onlarca yazı bulacağınıza, ve bu yazıların bir çoğunun gazetelerde köşe yazarı sıfatıyla yazan arkadaşların yaptıkları değerlendirmelerden bin kat daha iyi olacağına eminim. Bu yazının tek amacı, bir Fenerbahçe'li olarak dün akşamın bana ne gösterdiğini sizinle paylaşmak. 

Öncelikle futbolsever olarak bakarsak seyir zevki ortalamanın üstünde bir maç oldu desek yalan olmaz. Her iki takım oyuncularının iyi niyetli olduğuna da kimse inandıramaz beni. Fener sert girdi, yok BJK daha sertti falan geçelim bunları. İki tarafta iyi niyetten uzak hamleler yaptılar birbirlerine. Fenerbahçe ilk yarıda bulduğu pozisyonları değerlendirse olay bitmişti. Peki Fener'in bu kadar pozisyon bulmasına şaşıran var mıdır ? 

Aklı başında BJK'lilerin buna şaşırdığını hiç sanmıyorum, HJK Helsinki, CSKA Sofia gibi 3. sınıf takımlara bile bunun benzeri  pozisyonları veren bir takımın, ne kadar sorunları olsa da Fenerbahçe gibi bir takıma karşı bu tip pozisyonları vermeyeceğini Polyanna bile düşünmezdi bence. Neticede Schuster genel olarak yediğimden bir fazlasını atarım mantığında bir hoca olduğu için bu da normal. İkinci yarıda Emre'nin oyundan çıkması ve yapılan değişiklikler, BJK'nin doğal olarak skoru dengelemek adına biraz daha baskılı oynaması ve Fenerbahçe'nin yıllardır bırakamadığı "attık 1 tane yatalım hadi üstüne" mantığıyla birleşince maç tek kaleye döndü. Yabancı  kontenjanı, ya bu adam kesilir mi hoca bilmem ne geyiğine giremem. Ama sanki Stoch oynasa BJK için çok ciddi sıkıntılar yaratırdı dün gece. Hele ki hayatında ilk kez sağ bek oynamaya çalışan İbrahim Üzülmez'in karşısında. Ama burda benim dikkatimi çeken tek bir şey var. Geçen hafta Aykut Kocaman yedek stoper almadı kadroya diye yerden yere vuruldu. Ne lise hocası yapmazlığı kaldı, ne de başka bir şey. Bu hafta Schuster kadroya yedek sağ bek bile almıyor ya da sağ bek oynayabilecek birini diyelim. Tek kelime eden yok basında. Ben bu çifte standartı çözemiyorum cidden. Çünkü Bjk'nin elinde orta sahada çok yönlü oyuncular var, hani yedeklerine bir orta saha eksik koysan idare edersin her türlü. Ama bakıyorum Schuster dahi, Aykut deli oldu. Anlamak mümkün değil. 

Fenerbahçe taraftarının takımda görmek istemediği oyuncuların başında Guiza sonra da Selçuk gelir. Ama dün akşam objektif gözle Selçuk'u izleyen varsa, bu adama ses etmem ben abi der. Ters kademeye girdi, her kritik pasta ayağını uzattı, defansif manada dört dörtlük yaptı işini. Ofansif manada zaten sınırları belli olan bir oyuncu, orda da kabul edilebilir pas hataları ile oynadı. Zaten o hataları yapmasa ya da daha iyi paslar atsa gider Xavi'nin yedeği olurdu. Bazen Fenerbahçe taraftarını anlamak zor, tamam Selçuk istikrarsız oyuncu, saç baş yoldurduğu oluyor hepsi kabul ama iyi oynadığı maçtan sonra bile ona laf etmek biraz körlük oluyor. Emre ile oynadığı her maç Selçuk'un verimi yüksektir zaten. Çünkü adam hücum düşünmüyor tamamen savunmaya konsantrasyon sağlayıp başarılı oluyo. Ama işte bu noktada sorulması gereken soru, en iyi hali sezonun %60'ını çıkartmaya anca yeten Emre varken, hangi akla hizmetle ona bir alternatif hazırlanmadı. Bunun cevabını Aykut Hoca verir. Topuz, Özer Selçuk Cristian varken oraya adam almayı mantıklı bulmadım diyebilir mesela. O zaman da hocam bu oyuncuların hiç biri Emre'nin verdiği katkıyı veremez. Geçen yıl Poulsen'in peşine koştunuz, o tarz bir adama ihtiyaç var belli, niye alınmadı diye sorsak haksız olmayız di mi ?

Sonuç itibariyle aklı selim olmayan gaz taraftarın ( kimse alınmasın bunlardan her takımda var ) " offf abi guti, q7, bobo var, fener çok bozuk kesin 4 -5 atacağız bu sefer " diyerek geldiği staddan, kazandıkları 1 puana göbek atarak çıkmaları  gecenin en hoş görüntüsüydü. Ha bir de "King Of The TRIBUN" diye bir pankart açtılar ki dedim herhalde yazarken Fatih Terim'e danıştılar. 

Aklı selim futbol taraftarı ya da seyircisinin aklında ise şu vardı maç bitiminde. Bu lige mi 400 milyon $ verdiler. Kulüpler yayıncı kuruluşu, yayıncı kuruluşta bizleri , bu lig için mi kazıklıyor acaba ? Çok şükür envayi çeşit Avrupa Ligi'ni izliyoruz, maçları görüyoruz. Birileri bizleri çok fena kandırıyor arkadaşlar, bu ülkede futbol falan oynanmıyor. Ligin en çok para harcayan ve en geniş kadrosuna sahip iki takımın maçındaki oyun bu ise vay halimize. Son bir notta şuna vereyim, şampiyonlar paketi yerine full paket alsaydım keşke, Karabük gibi bir takımı izlemekten mahrum kalıyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...