10 Eylül 2010 Cuma

Akşamdan Kalma ABD, Terminatör Litvanya


Keyifli bir çeyrek final gününü daha geçtik Şampiyona'da. ABD maçının devre arasında dostlar Marko (İlker), Mali (maliano) ve Pınar'la görüştük. İlker Düsseldorf maçını yerinde izlemişti, Greer ile ilgili söylediklerini sevdim açıkçası. Neyse şampiyonaya dönelim. ABD,Rusya karşısında resmen 1. viteste oynadı maçı. Dedikodulara göre bir önceki gece Beyoğlu'nda sabalamışlar. Sahada her hallerinden belli oluyordu. Rusya ilk yarı da çok iyi direndi ABD'ye. Ama güçleri nispetinde direnebildiler. 3. Çeyrek biraz vidaları sıkan ABD gerekli farkı buldu ve maçın sonuna kadar onu korumak için  oynadı. ABD'nin bu performansına bakarak, geleceğe yöneik tahmin yapmak zor. He eğer çeyrek final maçlarındaki performanslara göre değerlendireceksek ABD için turnuva yarı final'de biter demek doğru olur. Bu ABD takımının, bu şekilde oynayarak Avrupalıları yenme şansı yok bence. Ama ABD'de olayın farkındadır yarı final maçında ona göre performans verirler diye düşünüyorum. 
Diğer maçta çekişme beklerken, terminatör gibi rakibini yok eden bir Litvanya gördük. Sanki Türkiye - Slovenya maçının kopyası gibiydi. Litvanya inanılmaz yüzdeli 3 sayı isabeti bularak ilk çeyrekte bitirdi işi daha. Arjantin ise tüm enerjisini Brezilya maçında harcamış gibiydi adeta. Maç erken kopunca Arjantin seyircisinin tribün şovundan mahrum kaldık. Litvanyalılar da onları aratmadı ama olsun. Litvanyalılara turnuva öncesinde yarı finale çıkacaksınız deseler, milli bayram falan ilan ederlerdi muhtemelen. Bu derece eksik kadroyla bu noktaya gelebilmeleri, ekol olmanın bir sonucu işte. 

Muhtemel yarı finalde ABD'ye karşı bu kadar rahat hücum edemeyeceklerdir diye düşünüyorum. Zira dün Arjantin takım olarak nasıl savunma yapılamaz diye gösterdi hepimize. Litvanya kısaları içeriye her penetre edişlerinde ya dışarıdaki boş adamı buldular ya da içerden sayı çıkardılar. ABD kısalarının bu kadar rahat penetre imkanı vermeyeceklerini düşünüyorum. ABD benim bu maç için favorim ama Litvanya dünkü gibi oynarsa ABD'yi eleyebilir.Harika bir yarı final mücadelesi olmaya aday bir maç bizi bekliyor, eğer finale çıkacaksak rakibimizin ABD olmasını isterim ama o da ayrı konu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...