6 Temmuz 2010 Salı

Tour De France 3. Etap


Dün söylemiştim 213 km.lik etap bugün geçilecek diye. Tam emin olmamakla birlikte bugün tırmanış etabı da vardı sanki. Yanlışım varsa affola. Bugünkü etabı Fabian Cancellara 1. sırada bitirdi. Zaten tırmanma etabı varsa o noktada , Cancellara'nın etap liderliği şaşırtıcı olmaz. Gerçi bir toplu finiş söz konusu ama Cancellara'da o toplu finişin içerisinde benim için etap lideri sayılır. Hani değilse de ben öyle ilan ettim , rengimi belli ediyorum :)

Toplu finiş 4h 49' 38" ile geçildi, tam 6 bisikletçi aynı süreyi yapmış sayıldı. Bu toplu finiş sonrasında genel klasmanda 14h  54' 00" ile liderliği ele geçiren isim Cancellara oldu. onun hemen 4' arkasında Sky Pro'dan Geraint Thomas yer alıyor.

Tur'da yarın 153,5 km'lik Cambrai - Rems etabı geçilecek. İmkanlar el verdikçe izlemeye devam :)

2 yorum:

ardiles dedi ki...

Prolog etabını Cancerella kazanmıştı ve 1.etapta sarı mayoyu taşımıştı. 1.Etap ise Alessandro PETACCHI liderliğinde sonuçlanmıştı ancak Cancerella genel durumda liderliğini sürdürüyordu....
Yağmurlu bir havada özellikle etap sonlarında uzun ve teknik iniş gerektiren 2.Etap Quickstep Takımı için ise inanılmaz bir gün oldu; Sarı Mayo ve Yeşil Mayo Sylvain Chavanel'de, Dağların Kralı Kırmızı Puanlı Mayo Jerome Pineau'da QuickStep takımına geçti.Toplu finish protestosu 2010 un şimdilik en büyük olayıydı...

3.Etap yani arnavut kaldırımlı gün ise Thor HUSHOVD'un zaferine sahne oldu. Sylvain Chavanel Finishe 7 km kala 2.kez lastik patlatarak bisiklet değişti yoksa Sarı Mayoyu koruyabilirdi. Genel klasmanda Casserella 23 saniye ile birinciliğini sürdürüyor. 3.etap son derece dar ve 13,5 km si arnavut kaldırımlı bir etap oldugundan tırmanmadan daha çok titreme ve sarsılma etabı oldu sanki :)

Furkan Zengin dedi ki...

4. etapı izleyemedim ama team columbia karışmış falan diye okudum sağda solda. önce gidiyorlardı nasıl becerdiler Cavandish'i geride bırakmayı ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...