24 Temmuz 2010 Cumartesi

Contador Şampiyon ?


Yarın Paris'te yapılacak son etap öncesi 39" fark yaptı Contador. Aslında bir ara heyecanlandık, ilk ölçüm noktasında Shleck, Contador'un 6 saniye önündeydi. Bu tandansta giderse dedik ama gitmedi. hleck bir ara gene ufacık bir mekanik sorun yaşadı, temposunu da kaybetti. Contador ilerledikçe arttırdı temposunu. Shleck'in tökezlemesini de iyi kullanarak farkı 39 saniyeye çıkardı. Bu saatten sonra bu iş dönmez Contador Champs Elysee'de finişi geçtiği an şampiyon olur.

Asıl mücadele yeşil mayo için olacak demiştik. Petacchi, avantajını koruyor. Thor Hushovd ve Cavendish yarın son ana kadar yeşil mayo için şanslarını zorlayacaklar diye düşünüyorum. Bu arada kırmızı damalı mayo'nun sahibi yarın finiş gördüğü takdirde Fransız Anthony Chertau olacak.

Yarın Longjumeau - Champs Elyséé arasındaki 102,5 km'lik son etap geçilecek. Dananın kuyruğu kopacak. Büyük sürpriz beklenmiyor ama, bisiklette neyin ne olacağı belli olmaz. Fakat mücadele ve çekişme hatta kazaları da içine koyarsak, son yılların en güzel Tour De France'larından biri oldu bu yıl ki.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...