26 Temmuz 2010 Pazartesi

Tadı Damağımızda Kaldı


Tour De France 2010'u da bitirdik. Contador'un şampiyonluğunu yazmıştık dün. Yeşil Mayo için son metrelerde inanılmaz çekişme yaşandı ama Petacchi avantajını kaybetmeyerek Yeşil Mayo'yu korumasını bildi. Ama Cavendish'in attığı muazzam sprint, beynimize kazındı. Cavendish gerçekten çok iyi bir sprintci, ben önümüzdeki turlarda adında daha çok söz ettireceğine inanıyorum. Tour'un kısa özeti için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.Resmi siteden buldum bu videoyu , 3 haftayı kısaca özetliyor cidden. 


Turun geneline baktığımızda Sarı Mayo dört kez el değiştirdi yanılmıyorsam, Cancellara, Chavanel,Evans, Shleck'in giydiği sarı mayo, Contador'a geçtikten sonra onda kaldı. Tabi ki Contador'un bu şampiyonluğunun üzerinde kara bulutlar her daim dolaşacak. Zira Shleck Contador'un 39sn. önündeyken zinciri atmış , Contador rakibini beklememişti. Tam da o esnada aralarında olan fark kadar bir farkla Contador'un turu galip bitirmesi uzun yıllar konuşulacaktır. Bu arada Contador'un etap kazanmadan Tour De France şampiyonu olduğunu da ekleyelim. Bu bana geçen sene Serene Williams'ın Dinara Safina için söylediği, " Grand Slam kazanmadan 1 numara mı olunur" lafını hatırlattı. 

Her yönüyle harika bir yarıştı, Contador'un yenilmez olmadığını gördük, Shleck'in de yiyecek bir kaç fırın ekmeğinin daha olduğunu gördük. Lance Armstrong gibi bir efsameye veda ettik. Son olarak da 3 hafta boyunca bize verdikleri muhteşem bilgilerle yayını süsleyen Caner Eler, Sarper Ünsal, Aydan Çelik'e ve tüm Eurosport ekibine sonsuz teşekkürler. Düne ait iki muhteşem fotoğrafla bitirelim yazıyı, fotoları twitter'ından paylaşan Caner Eler'e de teşekkürlerimizi sunalım. 

İlk foto Lance Armstrong'un takımı Team Radio shack'in düne özel formaları. Arkadaki 28 rakamı, dünya üzerindeki 28 milyon kanser hastasına dikkat çekmek için konulmuş. 



İkinci fotoğraf ise Şampiyon Contador'un bisikletinin kadrosundan. Team Astana'dan şampiyona yakışan bir jest yapılmış. 

2 yorum:

mydeniz2001 dedi ki...

Contador'a helal olsun, ama scheleck'in zinciri atmisken yaptigi atak da ayıp listesine girdi hani.

Furkan Zengin dedi ki...

orası kesin, zaten shleck en geç 2 sene içerisinde alır bu sarı mayo'yu gibime geliyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...