5 Temmuz 2010 Pazartesi

Neler Oldu Neler


Aslında tek tek yazacaktım da, şimdi uğraşamam diye kısa kısa başlıklarla geçelim son 4-5 günde olanları.


- Almanya İngiltere'den sonra Arjantin'i de 4'e bağladı.Turnuvanın en başında düşündüğüm şeyler bir bir çıkıyor. Arjantin'in bu orta saha ile pek bir şey yapamayacağını söylemiştim, ilk kez iyi bir orta sahası olan takımla oynadılar sonuç ortada. Ne diyelim Dunga ve Maradona gibi iki yetersiz adama milli takımları emanet edenler düşünsün gerisini. Gerçi Dunga'yı anında kovdular ama Maradona'yı kovmak her babayiğidin harcı değildir. Ancak kendisi istifa eder.

- İspanya - Paraguay maçının hakemi beni benden aldı, İspanya'nın gol olan penaltısını iptal etti. Aynı olay Paraguay penaltı atarken de vardı ama onlarınkini iptal etmedi. Tekrarlanan penaltıyı kaleci kurtardı, dönen topta rakibine yaptığı müdahele , asıl penaltıdan daha penaltıydı ama onu da veremedi hakem. İspanya gol atamasa ya da elense ortalık çok karışırdı.


- Wimbledon'ı sonlandırdık. Bayanlarda sürpriz! olarak Serena Williams kazandı. Ne sürprizi yahu der gibisiniz. E ne yapalım, şu haberi ilginç kılacak başka unsur yok, Zvonerava'nın şanssızlığı finalde onunla eşleşmek oldu maalesef. Erkeklerde benim yeni gözdem Thomas Berdych Nadal'a pek direnemedi ama Roland Garros'un ardından Wimbledon'da da gösterdiği performansla , "ben geliyorum" diyor resmen.

- Üzücü bir haber, Tuğba Karademir üniversite eğitimini olumsuz etkilediği gerekçesiyle aktif sporculuuk yaşamına nokta koyduğunu açıkladı. Federasyon kanadı biraz tepkili 7 ay sonra yapılacak Universiade Kış Oyunlar'ında yarışması gerekirdi, bizim de gücümüz nispetinde yatırımlarımız var kendisine diyorlar. Olayın detayını bilmeden yazmak istemiyorum ama Tuğba'nın Türkiye'de yapılacak bir uluslararası yarışmada boy göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım kararından vazgeçer.



- Fenerbahçe Ülker Real Madrid'den Darius Lavrinovic'i transfer. Bizim üç maymun medya, sanki iki sene önce olmuş gibi tecavüz mevzusunu işlemeye başladı. Olayın tam detayını bilmiyorum ama Nedim Karakaş sonu evlilikle biten bir olay demiş. Olayın üzerinden de 11 yıl geçtiğine göre, kimse kendisine zorla tecavüz eden adamla 11 yıl evli kalmaz mantığını yürütüyorum. Ki neticede bir suç işlenmiş ve bunun cezası olarak hapiste yatmış. Bu yüzden Sine Büyüka gibi kitlelerin takip ettiği insanların, Twitter gibi sosyal platformlarda yazdıklarına dikkat  etmeleri gerekir. Ben sporcunun zeki çevik ahlaklısını severim dedikten sonra, üzerindeki şaibeler bizzat TBF başkanı tarafından dile getirilen bir doping olayının baş aktörünün Milli Takıma seçilmesine de tepki göstermesini bekliyoruz hanımefendiden. 

- Tour De France başladı. Genel klasmanda Cancellara lider, Lance Armstrong 4. sırada. Tour De France'ı Eurosport'tan Caner Eler'in eşsiz anlatımıyla izleyin. Onun dışında ayrıca bir yazı yazmak lazım Tour De France için. 

2 yorum:

ka' dedi ki...

hang, tecavüzmüş ki? fenerbahçeyle ilgili?

Furkan Zengin dedi ki...

Lavrinovic kardeşler tecavüz suçuyla hapis yattılar 2 sene onu diyorlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...