8 Ekim 2009 Perşembe

Fenerium Turnuvasının Ardından

Efendim hayırlısı ile bir turnuvayı daha bitirdik. Son gün maçlarında Spartak Moscow Region Fenerbahçe'yi 86-64 ve Ramat Hasharon'da Dobri Anjeli Kosice'yi 48-43 yendi. Bu sonuçlarla Spartak Moscow Region şampiyon, Ramat Hasharon ikinci, Fenerbahçe üçüncü ve Dobri Anjeli Kosice dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Genel izlenimlerimize gelirsek, öncelikle Sue Bird ve Taurasi'den yoksun haliyle bile Spartak Moscow bu yıl Euroleague'in en büyük favorisi. Bu saydığım isimler gelince ne olur siz düşünün. Dobri Anjeli Kosice takımı ise eğer yabancı oyuncu takviyesi yapmayacaksa grupta çok zorlanacaktır Euroleague'de. Sonuna kadar mücadele eden bir mental yapıdalar ama bir yerden sonra sadece Kupcikova'nın yapacaklarına kalıyorlar. Gönül isterdi ki turnuvanın ikincisi Hasharon için de güzel şeyler söyleyelim ancak bugün attıkları 48 sayının 46'sını Amerikalı oyuncuları attığı için bir şey diyemiyorum. Papaz her zaman pilav yemez, diğer oyunculardan katkı alamazlarsa işleri zor (Eurocup'ta oynuyor sanırım)...

Gelelim Fenerbahçe'ye, yabancısız oynadıkları turnuvada mücadele gücü açısından Hasharon maçı hariç tatmin ediciydiler. Önemli olan gençlerin gösterecekleri performanstı zira bu kadar süreleri ligde almaları zor olacak. Özellikle Begüm bu sene her zamankinden daha istekli , daha hırslı sanırım tam anlamıyla kendisini basketbola verdi bu sene. Bu da performansına harika yansımış. Olcay ve Özge muhtemelen sezon içerisinde çok oynama fırsatı bulamayacaklar ama oynadıkları zaman da yabancılık çekmeyecekleri kesin , ikisi de kendinden gayet emin oynuyor. Devran halen daha istenilen seviyede olmayabilir ama, uzunların faul problemine girdiği anlarda bu takıma ilaç gibi gelecektir. Diğer oyuncular için birşey yazmak istemedim, çünkü Nevriye, Birsel ve Esmeral geçen yıl bıraktıkları yerden devam ediyor. Bu üçlüye iyi bir WNBA sezonu geçiren Tammy, Nicole Matee ve ismi şimdilik meçhul bir yabancı daha katılacağını düşünürsek Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük favorisi gene. Son olarakta eleştiri oklarımızı Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sitesine yollayalım. Ben bu maçları takip etmesem , gidip istatistik kağıdını almasam, kim ne atmış ne ribaund almış öğrenemeyeceğim. Üstelik burnunuzun dibinde yapılan turnuvanın haberini Mersin'de yapılan mücadele ile aynı anda girebilmek büyük başarı. Erkek basketbol takımının 4 paragraflık ve ayrıntılar içeren haber metninin yanında, burnunuzun dibinde yer alan ve sponsoru olduğunuz turnuvanın final gününe dair yapılan haber pek bir hoştu valla. Neyse biz doğrusunu söyleyelim de turnuvanın MVP'si Esmeral Tunçluer oldu, esasen MVP'nin şampiyondan seçilmesi gelenektir ama neyse. En İyi Guard Birsel Vardarlı ,En İyi Forvet Anete Zogota, En İyi Pivot'ta Kia Vouhgn seçildi.











Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...