6 Ocak 2011 Perşembe

Bir Yıldız Kaydı : Taurasi



Söylemiştik resmi olarak sonuçlanana kadar hiç bir şey yazmayacağız diye yazmadık. Taurasi kullanmadı, neden ihtiyaç duysun ki, komplo var bu işte vs. vs safsatalarını bir kenara bırakırsak her iki numunesi de pozitif çıkmış ve WADA tarafından yasaklanan bir maddeyi kullanmış sporcudur Taurasi şu an. 





Her şeyden önce ben kendisinin böyle bir maddeyi kullandığına inanmıyorum, ama bu şu an ki resmi statüyü değiştirmiyor. Doping Merkezi'nin ihmali olabilir, kaplar temiz olmayabilir ciddi ciddi komplo olabilir  vs vs. Bunların hepsi ilgili hukuki süreç içerisinde çözülmesi gereken konulardır. Şu dakikadan sonra Taurasi ve avukatı açıklama yapacaktır bu konuda. Elbette onların da doneleri vardır, evet ben bunu kullandım diyenine rastlamadık henüz ama B numunesi pozitif çıktığı halde inkar eden de çok yok. O yüzden onların da bir dayanağı illaki vardır açıklarlar. 


Bu noktada bu sürecin yönetilememesi başlı başına tez konusu olur. Forumları blogları geziyorum herkes yönetime saldırıyor. Ben suçsuz olduğuna inanıyorum Taurasi'nin ama yönetim bu konuda her zaman aynı tavrı sergiliyor. Gene sergilediler. Bunda yanlışlık göremiyorum. Yarın sabah Menejer ve sağlık ekibi komple görevden alınmıştır açıklaması gelmezse görürüm ama. Bu işin tek suçlusu oyuncu olamaz, menejer onu takip etmek zorunda sağlıkçılar ensesinde olmak zorunda o kadar kolay değil bu işler. Modafinil denilen şey uyku kaçırtan bir hap. Genellikle jet-lag olmuş yolcular çabuk uyum sağlasınlar diye kullanılan ya da ulan gene projeyi yetiştiremedik sabahlayalım bari diyen öğrenciler tarafından kullanılan bir ilaç. Zaten WADA listesinde yer alması ile ilgili spekülasyonlar da had safhada. sevgili Fatih kardeşim (neozepron) akşam üzeri Twitter üzerinden bir sürü link paylaştı, sayesinde okuduk öğrendik. Onların detayına da gireceğim ama daha sonra. Sonuçta bu madde Satranç sporu için yasaklansın anca orada işe yarar diyen de var, aşırı kullanımı sinir sistemine zarar verip adamı delirtiyor diye yasaklayan (avrupa medikal ajansı). Yani durum muallak 2 sene ceza alan da var, sadece bulunduğu oyunlardan men edilende. 


Ben bu noktada ülkemizin ahlak bekçilerine dönmek istiyorum. Olay çıktığı ilk andan itibaren ahlak bekçisi kesilen arkadaşlar (ki bunların hangi takımı tuttukları önemli değil) için hatırlatma seansına başlıyorum. Gizem Papila yüzücümüzdü. Milli takım doktorlarının verdiği REGL düzenliyici ilaç yüzünden iki testi de pozitif çıktı, ancak ilacı milli takım doktorlarından aldıkları için ve özel durumları sebebiyle ceza almadılar. Kaspars Kambala'da yasaklı madde çıktı (kokain), sözleşmesi anında feshedildi. Burak Hascan'ın doping yaptığı Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ortaya çıktı ki o konudaki davalar halen daha devam ediyor, tam olarak doping olmadığı TVF'nin çok ciddi mevzuat hataları yaptığı aşikar o konuda. Taurasi dünyanın en iyi kadın basketbolcusu ve ikinci test pozitif çıktığı anda ilişiği kesildi. Fenerbahçe kulübünün bu konulara yaklaşımı gayet net ortada sanırım. Peki Fenerbahçe kulübüne laf eden arkadaşlar kendi takımınıza baktınız mı. Mire Chatman esrar kullandığı için 3 ay ceza aldı, hadi esrar bir hata olabilir, sporcunun rehabilite edilmesi ve spor ile bu illetten kurtulması adına sahip çıkmak doğru hamle diyelim. Kerem Gönlüm'de "Cathene" çıktığı zaman, Kerem efendi çocuktur yapmaz öyle şey diyenler, Taurasi olunca daha B numunesi açılmadan 2 yıl ceza alır diye ahkam kesiyordu. Kerem efendi çocukta, Taurasi kötü kadın mı. Kerem TBL Play Off finalinde, üstelikte  geride oldukları bir seride buna  ihtiyaç duymuyor, Taurasi formasını sahaya bıraksa istatistik kağıdına en az 10 sayı yazdıracağı maçta ihtiyaç duyuyor. Fenerbahçe'ye ahlak dersi veren arkadaşları Kerem Gönlüm'ün sözleşmesini fesh ederken de görmek isterdik. Madem harcamak bu kadar kolay, Serkan ve Ermal'in de sözleşmeleri feshedilseydi. Pardon yanlış cümle kurdum, Fenerbahçe için harcamak kolay, başkaları için kariyeri Taurasi ile kıyaslanmayacak kadar sönük olan bir sporcuyu harcamak bu kadar zorken hele. 


Fenerbahçe cephesine gelelim, bu işin tek suçlusu Taurasi midir acaba ? Didem Akın ve sağlık ekibinin suçu yok mu? Tuvalete bile ne zaman gittiğini bilmek zorunda değil mi bu arkadaşlar ? Şahsım adına söylüyorum, Didem Akın ve bu işte sorumlu olan diğer insanlar görevden alınmadığı sürece içim rahat etmez. Bir taraftan etik duruş sergileyip, bir taraftan bu olayın bence asıl sorumlusu olan ve görevlerini ihmal eden savsaklayan insanları halen orada tutarsanız, yönetim olarak tutarsızsınız demek olur bu. 


TBF yetkililerine de selam edelim. 24 oyuncu var maçta oynayan. Bunların sadece 6 tanesi yabancı ve nasıl oluyorsa kura çekilince bu 6 yabancıdan 4'ü doping testine giriyor ( BJK maçı). Bu hafta da Barbara Turner'a isabet etmiş kura. Şu kurayı çeken arkadaş sevabına bize de bir piyango bileti çekerse ikramiyeden hatırı sayılır bir miktarı TBF'ye bağışlayacağız. Ciddiyiz maddi manevi destekleriz. Matematik olasılık hesaplarını alt üst edecek bir oran bu yani. Hacettepe Doping Merkezi'nin İstanbul'dan 2 gün ara ile alınan iki numunede aynı maddeye rastlaması (ki sayı 2'den fazla da olabilir konfirme ettiremedik henüz) da büyük tesadüf zaten. Orhan Şam ile Taurasi NBA maçı izlemek için uyku kaçıran ilaç aramış, malum İstanbul ufacık şehir aynı nöbetçi eczaneye gitmişler adam da aynı ilacı vermiş ikisine de herhalde. 


Sonuç olarak bu iş daha çok sürer, Fenerbahçe yönetiminin bu süreçte eleştirilecek bir sürü noktası  var ama eleştirilmeyecek tek noktası dünyanın en iyi kadın basketbolcusu gidince vakit kaybetmeden yerini ilk 10'daki isimlerden biri ile doldurmasıdır. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Yerine Angel McCoughtry geldi zaten o problem değil :) Ama şube yönetimi ve olayın takibi konusundaki isteklerimizin gerçekleşeceği ütopik bir dünyada yaşamıyoruz maalesef. Ciddi ciddi bazı insanların Fenerbahçe Spor Kulübü'nü kendi isimlerini yükseltmek için kullandıklarını düşünmeye başladım artık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...