22 Ocak 2011 Cumartesi

Malysz Tam Yerinde Uçtu



Yayın saatlerinin iş saatime çakışması sebebiyle sürekli izleyemiyorum yarışları. Ancak Kayakla Atlama'da bir yarış izleyecekseniz ve bu yarış Zakopane'ye denk gelirse dünyanın en şanslı insanlarından biri olabilirsiniz. Zakopane kayakla atlamaya en çok ilgi gösterilen ve Polonya'nın en önemli kayakla atlama merkezlerinden biri. Hal böyle olunca üstüne bir de milli kahraman Adam Malysz olunca dün 50.000 kişi Zakopane'yi karnaval yerine çevirdi.







Adam Malysz Polonya için bir efsane, hatta tüm Polonya'nın en çok tanınan kişisi denilebilir. 3 yıldır Dünya Kupası'nda podyum göremeyen (ki bunların bir kısmı rakiplerinin inanılmaz performansları sonucu son anda kaçan birincilikler) Malysz kendi evinde bunu kırmak istiyordu. Daha ilk turda 138,5 m. atlayarak 50.000 kişiyi çıldırtmayı başardı zaten. İkinci atlayışta biraz rüzgarın azizliğine uğrayıp 128,5 m yapmasına rağmen Telemark ile podyumu kaptı. Bu noktada Severin Freund ve Andreas Koefler'e de değinelim. birisi ilk diğeri de ikinci atlayışında muazzam dereceler yapmalarına rağmen Malysz'i geçmeyi başaramadılar. Bu arada genel klasman lideri Morgenstern yine 5. olarak, genel sıralamadaki takipçilerini umutlandırdı biraz daha. Gerçi halen daha çok ciddi bir fark var arada.


Her neyse Zakopane güzel, Adam Malysz güzel. Malysz'in 3 yıl aradan sonra, bir dünya kupası ayağında podyumun en tepesine, Zakopane gibi özel bir yerde çıkması hepsinden güzel. Ayrıca kariyerinde 90.kez podyumun zirvesine çıkan birine saygı duymamak nasıl mümkün olabilir ki. Özellikle Polonyalı spikerlerden olan bir anlatım buldum sizler için, videoları izleyin; özellikle ikinci videoda puan açıklandıktan sonra kopan kıyamete dikkat.













Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...