14 Ocak 2011 Cuma

FIBA EuroLeague İhtimaller Denizi



Gelelim karışık matematik hesaplarına. Temsilcilerimizin birinin genel klasman liderliği hesabı yaparken diğerinin de ilk 16 takım arasına girebilme hesabı yapması çok da hoşumuza gitmiyor, umarım 2 takım olarak devam ederiz yola. 


Bu sefer önceliği Fenerbahçe'ye verelim. Fenerbahçe için denklem çok basit aslında, UMMC'yi yendiği anda genel klasman liderliği onların olacak. Yenilmeleri halinde durum sakat, genel averajla 3.sıraya gerilemek mümkün. Tabi son hafta Taranto'nun Pecs'i deplasmanda yendiğini varsayıyoruz. Yenemezlerse 2. olurlar. Buradaki kritik konu 1 ya da 3 olmak değil. 1. olursa Fenerbahçe - Galatasaray eşleşmesi görme şansımız var, 3. olursa benim en istemediğim olay Rivas eşleşmesi olacak.Gerçi burada da ihtimaller çok fazla, Nadezhda ile Rivas arasında çok büyük bir averaj farkı yok, her iki takımda son maçını rahat kazanacak gibi gözüküyor. Ama ne kadar rahat kazanacaklarına bağlı olarak yer değiştirme durumları olabilir. Ya da Euroleasing Gospic deplasmanında yenilirse Rivas onları geçebilir vs. vs. Son maçlar bitmeden bu hesaplara girmek çok doğru değil. Ama şu anki senaryo'da Fenerbahçe kazanırsa Vici-Tarbes ya da Galatasaray'dan biri rakibi olacak. Kaybederse de Nadezhda-Euroleasing veya Rivas'tan biri rakibi olacak. (ki Nadezhda'nın olma olasılığı çok düşük ama ihtimal ihtimaldir).


Galatasaray için ise tek bir yol var kazanmak. Son hafta Vici kendi evinde Tarbes'ı ağırlayacak. Galatasaray ise USK Prague'ı. Galatasaray kazanırsa 16. takım olarak yoluna devam edecek ve Fenerbahçe veya UMMC ile eşleşecek. Neresinden bakarsanız bakın kötü bir durum. Eğer Galatasaray kaybederse Vici- Tarbes maçının galibi 16. takım olarak yoluna devam edecek. Ara sıralamalarda çok önemli ama o kadar karışık ki içinden çıkalamaz durumda. son maçlarda birinin alacağı yenilgi 2-3 takıma birden yer değiştirtebilir o sebeple, ona ilişkin değerlendirmeyi eşleşmeler belli olduktan sonra yapmak lazım. 

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

sence Penny'siz ve Diana'sız her yol zor olmayacakmı, hatta kısa.

Furkan Zengin dedi ki...

çok üst düzey oyuncular ama basketbol bir takım oyunudur,bundan çok daha kötü kadrolarla Final Four eşiğinden döndük, kura şansı biraz bizimle olursa Final Four yaparız. Hedefte bu olmalı zaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...