14 Ocak 2011 Cuma

FIBA Euroleague Women'da Son Viraj



FIBA Euroleague'de temsilcilerimizden Fenerbahçe bu haftayı da kayıpsız geçerek namağlup ünvanını korudu. Galatasaray ise evinde Halcon'a yenilerek ikinci turu garantileme işini bir sonraki maça bıraktı. olası play off hesaplarına ayrı bir yazı ile değineceğim. Öncelikle temsilcilerimize bakalım. 


Değişiklik olsun Galatasaray ile başlayalım bu sefer, fikstür avantajı ile son iki maçını evinde oynayacak olan GS, bunlardan bir galibiyet çıkarması halinde üst turu garantileyecekti. Son iki maçın Halcon ve USK Prague ile olması biraz sıkıntı oldu ama. Halcon Final Four tecrübesi yaşamış iyi bir takım, Alba Torrens'in önderliğinde rahat bir galibiyet aldılar İstanbul'da. Maçı izleyemediğim için, GS nasıl oynadı nerede hata yaptı vs gibi konulara giremiyorum. Bu noktada sizi dostum Aras'ın Sarayın Sultanları isimli bloguna yönlendireyim orada daha net değerlendirme mevcut. Görünen o ki Galatasaray işi çok ama çok zora soktu. Prague çok iyi bir takım ve buraya bir galibiyet için geliyorlar. İşleri çok zor.


Fenerbahçe'nin başına gelen başka bir takımın başına gelse havlu atardı sanırım. Halen daha şüpheli gördüğüm bir durumla Dee'yi kaybetmeleri üstüne Penny'nin de durumunun muallak olması takım içi dengeleri kökünden sarsmış durumda. Her ne kadar Angel McCoughtry takviyesi, ki sağır sultanın bile gördüğü ( yok onu İbrahim Yazıcı demişti di mi ) pardon duyduğu Anete Jekabsone Zogota transferi katkı sağlayacaktır. Klişe bir cümle olacak ama olur da Penny Taylor giderse bu iki oyuncu da asla bir Taylor ve Taurasi değil. Bu da ayrı bir gerçek. İkinci konu sezon öncesi tüm planlar oyunlar bu iki oyuncuya göre kurulmuşken ikisinden de tamamen farklı oyun karakterine sahip iki oyuncu takıma katılıyor, tüm setler değişiyor planlar değişiyor. Ratgeber'in alacağı her galibiyet ve başarı gözümde kazanılmış bir kupa kadar değerli artık. Böyle bir durumu idare edebilmek her coach'un başarabileceği bir şey değil çünkü. Lotos deplasmanında ki maçı takımın en önemli branşının!!, en önemli maçı!! için yiyen FB TV'ye sevgilerimizi iletmeden de geçmeyelim. Tamam futbol çok önemli bunu anlıyoruz ama Yeni Malatya maçı yahu insaf biraz. Live Score takip edebildiğimiz kadarıyla Fenerbahçe vitesi zamanında arttırıp farkı açtı ve bunu korudu maç boyunca. Nevriye Matovic ve Penny'nin katkısı muazzamdı. Şimdi sezonun en önemli maçı kaldı geride. Haftaya UMMC ile oynanacak maç. 


Burada bir nokta verelim olabilecek ihtimalleri, eşleşmeleri vs. konuları ayrıca bir başlığa yazalım. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...