16 Ağustos 2010 Pazartesi

Sonumuz Hayır Olsun


Milli takımımız Dünya Şampiyonası hazırlıkları için katıldığı BEKO Cup'ta sonuncu olma başarısını göstererek yurda dönüyor. Şimdi Efes Pilsen World Cup 9 ile turnuvanın son hazırlıkları tamamlanacak. Bir önceki yazıda değindiğimiz oyunculara şans verilmemesi konusu halen devam ediyor. Evren'e birazcık da olsa süre verdi ma bence yeterli değildi. 

Litvanya ve Almanya maçlarını izleyebildim. Litvanya maçında sanırım son 3 dk. ya 5-6 sayı önde girmiştik. İşte tam o esnada Mr. Tanjevic'in 5 uzun hastalığı tekrarladı. Ersan'ın anlamsız şekilde 3 numarada kalması, topu ön alana taşıyamama vs. derken , 10-1'lik bir seri yedik kalan dakikalarda. Aynı hastalık dünkü Almanya maçında da vardı. Yanlış görmediysem bir ara Semih sırtı dönük top getiriyordu. Nowitzki, Femerling gibi isimlerin olmadığı, kağıt üzerinde baktığınızda bizden en az 2 gömlek aşağıda olan Almanya'da fark yemek harika bir duygu cidden. 

Tamam yükleme yapılıyor, taktiksel varyasyonlar deneniyor vs. Hepsi kabulum ama arkadaş bu deneme sürecinde Almanya'yı dahi yenemiyorsak bizim işimiz iş. Halen daha Cenk'in saçmalıklarını, Hido'nun zorlamalarını izliyoruz sahada. Bir ara oyun planımız potayı gören şut atsın şeklindeydi sahada. 

Hazırlık programı ve maç trafiği zaten saçma sapan seçilmiş, inanılmaz sıkışık bir program var. Fiziki ve mental açıdan oyuncuları zorlayan bir süreç bu , üstüne de bu mağlubiyetlerin gelmesi hiç hoş olmuyor, bu takımın bu turnuvalarda eksiklerini görmesi önemli ama kazanma alışkanlığı da lazım biraz. Daha Almanya'ya diş geçiremiyoruz Yunanistan maçında ne yapacağız. Vatan millet, haydi çocuklar , milli ruhla verelim gazı oynasınlar diye nereye kadar gideriz. Taraftar desteği ile gideceğin maksimum yer eleme turu. Ondan sonrasında taraftar desteği ile mi geçeceksin turu. Tanjevic'in bu takımın başında kalması hataydı. Kariyerine saygı duyuyoruz, yaptıkları çok olağanüstü hatta, ama hazırlık döneminin 2/3'ünde takımın başında olmayıp sonra da gelirsen sonuç bu oluyor işte. Ömer itiraz edip teknik faul aldığında kenara alırsın ama seni tınlamaz bile, gerçi alışık olması lazım kendisinin bu duruma ya neyse. Geçen yıl Fenerbahçe Ülker'de sezon içinde Tanjevic varken hasıl olan sıkıntılar neyse, aynılarını milli takımda da görüyorum. TBF büyük yanlış yaptı, hocaya teşekkür edip yolları ayırması lazımdı, bu süreci en başından beri sahiplenen bir hoca olması lazımdı.Yıllardır beklediğimiz, kendi evimizde oynayacağımız bu şampiyonaya , böyle kaos bir ortamda hazırlanmamalıydık. Son olarak da Mr. Tanjevic'in sözleri ile bitiriyorum. Başka da yorum yapılmaz buna zaten 

"Eğer bu işi benden daha iyi yapabilecek birini bilseydim, belki bırakırdım. Ama öyle biri de yok. (Bogdan Tanjevic, 14 Ağustos 2010)"

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...