26 Şubat 2012 Pazar

Spor Delileri Özelin de Özeli Röportaj : Ertan Hatipoğlu



Ertan Hatipoğlu ismini çoğunuz Elvan Abeylegesse ile tanıdık. Ancak Ertan Hatipoğlu sadece Elvan'ın değil çok daha öncesinden 1989 yılında Türkiye'ye geldiğinden bu yana Cengiz Kavaklıoğlu ve Öznur Dursun gibi isimleri de yetiştirmiş bir antrenör. Marmara Üniversitesi BESYO'da öğretim görevlisi olarak da görev alan hocamızı özellikle Eurosport'ta yaptığı keyifli yorumlarla izlemek çok güzel oluyor. İşte biz de yaklaşan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi kendi başımıza yazı yazmak yerine bu işi en iyi bilenlerden birine danışalım dedik ve hocamıza sorular hazırladık. Bizim ekipten Aykut şampiyonayı yerinde takip edecek, muhtemelen bir şeyler de karalar artık,  ben o vakitlerde Antalya'da olacağım için ekran başında Ertan Hocam ve Caner Eler'e katılacağım şu yılzdızları kaçıracağım için nasıl mutsuzum anlatamam gerçekten, niyetimiz bu röportajı yüz yüze salonda yapmaktı ama kısmet olmadı sağlık olsun. Biz soruları yazıp cevapları hazırlarken çok keyif aldık, umarım sizler de okurken keyif alırsınız. 




 1-) Dünya şampiyonasında en çekişmeli geçmesini beklediğiniz dal ya da  dallar  hangisi?

Sırık erkek ve bayan/yüksek erkek/gülle erkek/800m.erkek/1500m.erkek/3000m.bayan ve erkek/heptatlon bayan

2-) Ülkemizde olacak bu şampiyonaya gelmesi kesin olan yıldız atletler kimler?
   
Sally Pearson(AUS) 2011 en iyi bayan atleti, Asafa Powell,Yuri Borzakovski, Andrey Silnov, Anna Cicherova, Renaud Levillinie,Meseret Defar,Dwein Chembers (şahıs olarak da)

3-) Büyük yıldızlar dışında bu şampiyona ile adını daha da duyuracak atletler olacak   
     mı?(mesela Mutaz Barshim gibi)

Tabii,her şampiyona olduğu gibi birileri sönecek,diğerleri parlayacak.

4-) Kadınlar yüksek atlama sezona  bomba gibi giren Anna Chicherova ile önemli şampiyonalarda aradan sıyrılıp madalya almasıyla ünlü Tia Hellebaut arasındaki geçecek gibi aralarına başka atletlerin girme şansı nedir?

Şu an şans '0' gibi

5-) Kadınlar heptatlon da önemli çekişmelerden birine sahne olacak Jessica Ennis müthiş form grafiği ile ünvanını korumayı başarabilir mi ?
             
Jessika çok formda,gaf yapmazsa(mesela uzun veya yüksek)şampiyon görüyorum!


6-) Erkekler sırıkla atlamada üç atlet 5.90 ve üzerini gördü sakatlıktan yeni dönen Lavillenie'nin şansını nasıl değerlendiriyor?

Renaud'un şampiyonluk şansını o kadar fazla göremiyorum

7-)İ ngiltere kadrosu belli oldu,olimpiyatlar öncesi bir çok sporcu en iyi derecelerini yaparak geliyorlar özellikle takip edilmesi gereken atletler var mı yıldızlar dışında?

İngilizler 2 altın kesin düşünüyorlar.Birde 4x400m.bayraklara asılacaklar...Sırık bayan alırlarsa,ki orada da Ruslar burnundan soluyorlar...Kısaca 2 iki altın ve bu kadar. Gençlerin madalya alma şansı zor.

8-) Uzun süre sonra bir şampiyonaya madalya kesin dediğimiz bir atletimiz olmadan katılacağız,bu dönemin şampiyonaya denk gelmesi sedece şanssızlık olarak değerlendirilebilir mi?

Bir madalya için henüz ümitlerim bitmiş değil(Melis Mey)! Bir başka sporcu objektif nedenlerle alamayacak, diğeri ise kendine yaptıklarından dolayı Ataköy'de kendi seyircisi önünde kahraman olamayacak malesef. :)

9-) Yeni devşirme atletlerimiz hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bakmıyorum bile...

10-) Bazı branşlarda özellikle kros mesafelerinde atlet devşirilmesini anlıyorum ki bu alanda bizden de çok fazla atlet yetişti son yıllarda, ancak saha oyunlarında neden devşirme atlete ihtiyaç duyuyoruz. bir uzun atlamacı yetiştirmek çok mu zor mesela ? 

Çok zor...bu şartlarda!Bize lazım çocuklar futbol,voleybol ve baskete gidiyorlar.Bize-ne kalırsa...Ne kalırsa ile- bukadar! Asıl krosçu devşirme almamalıyız.Hiç almamalıyız,bu devir bitmiş olması gerekir, ama bu işi ticaret görenler bu süreci uzatıyorlar.

11-) Ramil Guliyev'in yasal durumu nedir 2012'de onu milli forma altında görme şansımız var mı ?

Azeriler haklı olarak vermiyorlar,ben '0'görüyorum,ama Ramil'i de devşirme görmüyorum.2013'te Avrupa takımlar şampiyonasında bize çok gerekli,o daha bebe sayılır,transfer edenlerin 'ellerine sağlık!'

 12-) Karin Melis Mey potansiyelli bir atlet olarak devşirildi ancak bu potansiyeli bir türlü göremedik sadece Berlin'de biraz da şansın yardımıyla alınan bir madalya var ? Sizce Karin'in başarısız olmasının sebepleri nedir ?

Bana göre tesadüf değildi 6.90 atlamış bir sporcunun yaptıkları.2011'de evlendi, performansı bariz düştü,ama bu yıl farklı olacak!

13-) Size en çok sorulan sorulardan biridir muhtemelen ama gerçekten bu ülkede Atletizm'i bir hatta bir kaç adım ileri taşımak için ne yapılması gerekir ?

Ana sponsor bulunması ve o sponsor İAAF-ye de sponsorluk yapması gerekir!Yoksa bu soruyu daha çoook uzun yıllar sorarız. :)



Soruların bir kısmını Aykut bir kısmını ben yazdım eminim sizlerin de yahu hazır hocayı yakalamışken şunu da sorsaydınız ya dediğiniz sorular vardır. Bunun için hocaya her daim twitter üzerinden ulaşabilirsiniz. http://www.twitter.com/ErtanHatipoglu. Hocamıza bizim sorularımıza içtenlikle cevap verdiği için teşekkür ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...