22 Mart 2012 Perşembe

OAKA'dan Yükselen Cesur Ses



Bayağıdır yazamıyorduk buralara geçen akşam OAKA'da açılan pankart vesile oldu . Panathinaikos taraftarı Filistin halkına desteklerini açtıkları bir pankartla vermişler. 


Esasen bu tarz bir pankart salonlarda ilk kez görülmüyor, 2010 yılında oynanan TBL Final serisinde Fenerbahçe tribün gruplarından Vamos Bien'in hazırladığı " Kara Deryalar Fenerle Aydınlanır Kanla Değil " pankartı hafızalarda. Tabi o pankartın içeri sokulması için çekilen dertleri bilen bilir. Hatta okumak isteyeni şöyle alabiliriz.Sporun içerisinde bu tarz insani tepkilerin olmasına karşı değilim, kimilerine göre siyasi gözüken bu tepkiler gayet insanidir benim için, bugün Ege'nin karşı kıyısındakilerle bu yakasındakiler aynı şeyi söylüyorsa ( ki tarih de nadir rastlanan durumdur bu ), orada insanların durup bu sese kulak vermesi gerekir. PAO'lu kardeşlerimizi tebrik ediyorum duyarlılıklarından ötürü. 






Bu arada yeri gelmişken bu Maccabi takımının uğradığı ilk protesto değil, geçen yıl da Partizan taraftarları kendilerini aşağıdaki fotoda göreceğiniz şekilde gayet samimi bir şekilde karşılamıştı. 


Bu pankart havalimanından otele giden yol üstündeki köprüye asılmıştı mutlaka gören olmuştur oyunculardan. Ama işin asıl esprili yanı maçtan sonra astıkları ikinci pankartta saklıydı. Özgüvenin böylesine hayran olmamak elde değil. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...