25 Şubat 2012 Cumartesi

Namağlup Final 8


Montpellier'i deplasmanda da 80-72 yenerek turu geçen taraf oldu Fenerbahçe.Fenerbahçe Kadın Basketbol takımına bu sene tüm Avrupa gıpta ederek bakıyor dersek yalan olmaz sanırım. 14 maçta 14 galibiyetle Final 8 turuna gelmeyi başardılar.


Aslında maçın tamamını izleyemedik çünkü bir yandan Çağlayan'daki hassas konu yüzünden FB TV ekranı ikiye bölmek zorunda kaldı. Onlara da ayrı bir tebrik gönderiyorum buradan inanılmaz bir yayıncılık yaptıkları için. Sadece Ömer Koçşan'ın taraflı anlatımından rahatsızlık!!! duyduğumu bildireyim, bu kadar taraflı!!! anlatım görmedim yani ben. Her sayıda seviniyordu sanki kanalı sadece Fenerbahçeliler izliyor yahu :). Fenerbahçe için klasik geçen bir maç diyebiliriz. Kafa kafaya girilen 3. Çeyrek başlar başlamaz vitesi 5 6 dakika yükselten Fenerbahçe ihtiyacı olan farkı yakalayıp sonrasında onu korumasını bilerek turu geçmeyi başardı. Fenerbahçe için sevindirici olan Birsel ve Esmeral'in sıfır sayı ile mücadele ettiği maçı kazanmasıydı. Penny 27 sayı Angel 15 sayı atarken Nevlin'in 10 sayısı şüphesiz çok kilit rol oynadı. Ayrıca bu sezonki gözde oyuncum Tamane yine 12 sayı 6 ribaund ile oynadı. Montpellier Fenerbahçe ile kıyaslanamayacak kadar zayıf bir takım zaten, o yüzden 2-0 ile turu geçmek sürpriz değil.

Asıl sürprizi ise Beretta Familia Schio yaptı ilk maçı deplasmanda kazanan İtalyan ekibi kendi evinde uzatmaya giden maçta Perfumerias Avenida'yı elemeyi başardı. Böylece şu anki gidişata göre Fenerbahçe ve Galatasaray ile aynı grupta yer almayı garantiledi. Bir diğer sonucunu beklediğim mücadele Rivas - Bourges mücadelesi ki bu mücadele temsilcilerimizin grubunu doğrudan ilgilendiriyor. Eğer Bourges elerse Grup Fenerbahçe Galatasaray Spartak Bourges şeklinde oluyor. Bir diğer olasılık ise Nadezhda'nın Spartak'ı elemesi böyle olursa da Nadezhda Rivas,Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanına geliyor. Hem Bourges hem hem Nadezhda elerse çok şenlikli bir durum ortaya çıkıyor. bu sefer grup Fenerbahçe Galatasaray UMMC Bourges şeklinde oluyor. Bekleyip göreceğiz neler olacağını.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...