6 Mart 2011 Pazar

Güzel Geçen Bir Şampiyona


Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası son gün yarışlarıyla bugün sona ererken ekip olarak bizim beklediğimiz ama diğer herkese süpriz olan madalya 1500 metrede milli atletimiz Kemal Koyuncu'dan geldi.


Baştan sona yarışı forse eden Kemal son metrelerde İspanyol rakibi Olmedo'ya geçilerek 3:41:18'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.Üçüncülük ise Polonyalı Nowicki'nin oldu.Daha yarı final yarışında madalya için koşacağının belirtilerini göstermişti milli atlet,finalde de ispanyolun son atağına karşılık verebilse altını da kapacaktı Kemal ama gümüş madalya da gerçekten büyük başarı kesinlikle.


Ağır abi ve ablaların olmadığı ve sönük geçeceği düşünülen şampiyona en azından bizim için iyi geçerken son günü ile de güzel bir veda etti.Günün ilk finalinde bayanlar uzun atlamayı Rus Klishina 6,80'lik derecesiyle altın madalyayı aldı.Sadece 1 cm geride kalan Portekizli Naide Gomes gümüş ve 6,75 atlayan Pidluzhnaya bronz madalyanın sahibi oldu.Sırıkla yüksek atlamada ise Anna Rogowska 4,85'lik atlayışı ile ülke rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olurken gümüş ve bronz Alman Spiegelburg ve Gadschiew'in oldu.


Bayanlar uzun atlamada ise İtalyan Di Martino 2,01'lik atlayışı ile altına uzanırken izpanyol Ruth Beitia gümüş İsveçli Jungmark bronz madalyanın sahibi oldu.800 metre Erkeklerde Polonya Kszcsot ve Lewandowski ile duble yaparken bronz madalya da son metrelerde madalya için adete çırpınan İspanyol Lopez'in oldu. Bayanlar 800 metre yarışında ise bütün yarışı arka sıralarda götüren ve son anda müthiş bir atak yapanRus Zinurova altını alırken İngiliz Meadows ikinci bir diğer Rus Rusanova üçüncü oldu.


60 metre yarışlarında ise bayanlarda Ukrayna Olesya Povh ve Mariya Ryemyen duble yaparken bronz madalya ise Norveçli Ezinne Okparaebo'nun oldu.Erkeklerde ise Portekizli Obikwelu altın madalyayı kazanırken Dwain Chambers gümüş Fransızların altın beklediği Lemaitre ise bronz madalya aldı. 4*400 yarışlarında ise bayanlarda Rusya erkeklerde ise Fransa altın madalyanın sahibi oldular.


Günün tartışmasız en güzel yarışması ise erkekler üç adım atlama finaliydi kesinlikle daha ilk atlayıştan şampiyona rekoru kırılan yarışta toplam 4 şampiyona rekoru ve 2 dünya rekoru kırıldı(biri egale).Fransız Teddy Tamgho iki kez 17,92 atlayarak dünya rekoru ile altına ulaşıp sönük geçen şampiyonayı tek başına zevkli hale getirdi.İtalyan Fabrizio Donato 17,73 ile ülke rekoru kırarak gümüş madalyaya ulaşırken Rumen Marian Oprea 17,62'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu


Bayanlar 3000 metrede ise 37 yaşındaki İngiliz Clitheroe altın madalyanın sahibi olurken,Rus Syreva gümüş Polonya'lı Chojecka ise bronz madalyanın sahibi oldu.Milli atletimiz Sultan Haydar ise Rus Zadorozhnaya'nın arkasından 9. sırada kendine yer buldu.Şimdi niye Zadorozhnaya'nın arkasından yazdı diyeceksiniz hemen açıklayayım.Zadorozhnaya yarışın en büyük favorisiydi ilk 1000 mtreyi de önde geçmişti ancak yarış devam ederken ayakkabısı çıktı tekrar giymek için durdu ve ondan sonra devam etti.Yarışa döndüğünde grubun 25-30 metre arkasında kalmıştı,açıkçası yarışı bırakacağını düşündüm ama o devam etti yaşadığı talihsizliğe rağmen yarışı milli atletimiz Sultan'ın önünde bitirmeyi başardı.Burda benim eleştirim devşirme olarak seçtiğimiz yabancılar olacak.Bu kadar az ciddi rakip olan yarışta bile 9. olan bir devşirme atlet yerine yarı finalde elenecek bir Türk kızı olsun isterdim.Bu eleştirimden kesinlikle ırkçılık yaptığım sonucu çıkmasın ama vasat yabancıları devşireceğimize vasat da olsa Türk oyuncumuz olsun.Azerbaycanı temsil eden iki devşirme oyuncu bir gümüş madalya ve bir dördüncülük alırken onlarla aynı yarışlarda yarışan bizim devşirme oyuncularımız anca 9. oluyorlarsa hiç olmasınlar kesinlikle daha iyi.Artık olan olmuş umarım bir sonraki seçimler bu kadar kötü olmaz ya da Kemal ve Halil gibi Türk atletler sayesinde devşirme planı olmaz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...