16 Mart 2011 Çarşamba

Atletizm'de Dev Çalım



Ramil Guliyev ismini kaç kişi biliyor. 1990 Bakü doğumlu Sprinter. İki senedir Fenerbahçe adına yarışıyor. Nedir kendisini özel kılan peki onlara bakalım. 



Ramil Guliyev yeni nesilin en iyi Avrupa'lı sprinterlerinden. Hatta bana göre Lemaitre ile birlikte en iyisi.Şöyle ki 2009 yılında Berlin'de 200m finalinde yarışan tek beyaz atletti kendisi. İki yıldır Fenerbahçe adına yarışan Guliyev, kendisine teklif edilen Türk Vatandaşlığını kabul etmişti. Hatta 2012'de Londra'da yarışabilmek adına 2010 Avrupa Şampiyonası ve bu sene yapılan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışmadı. İşlemleri nihayet sonlandırıldı ve Guliyev artık resmen Türk Vatandaşı. Sanırım Azerbaycan'dan gerekli izin alındıktan sonra, 2012'de yarışacaktır. 


Ramil Guliyev 2009 yılında Üniversite oyunlarında 200m'de 20.04 koşarak bu alanda Usain Bolt'tan sonra ki en iyi dereceyi yapan ikinci isim oldu dünyada. 100m'de ise en iyi derecesi 10.08. Guliyev inanılmaz yetenekli bir atlet, eğer biz Türk yapmasaydık şu an muhtemelen Rusya adına yarışıyor olacaktı. O sebeple bu devşirme operasyonunun ne kadar değerli olduğunu herkesin anlaması lazım. Bunu söylememde ki amaç, gene kırk yılda bir atletizm aklına gelen yazarlarımız çıkıp, "efendim  devşirme ile olmaz vs. vs. " diye yazmaya başlarlar diye. Böyle atletler, atletizm dünyasına  çok gelmez, geldiği zaman kendi ülken adına yarışmaya  ikna edebiliyorsan bu çok büyük bir başarıdır, olumsuz eleştirmenin mantığı yok. 


Şimdi ben buraya Fenerbahçe için methiyeler düzmek istiyorum. Biliyorum bir çoğunuz yahu bu milli dava niye Fenerbahçe'yi karıştırıyorsunuz diyecek ama, bugün atletizm pistlerinde bizi başarıyla temsil eden atletlerimizin bir çoğunun Fenerbahçe sporcusu olması sadece para veriyorlar ile açıklanacak bir durum değil. Nevin Yanıt, Karin Melis Mey, Fatih Avan, Burcu Ayhan, Ramil Guliyev, Halil Akkaş ve daha nicelerini Türkiye'nin başarısı için destekleyen bir kulüp Fenerbahçe. Genç Erkek Kros takımı iki sene üst üste Avrupa Şampiyonu oldu, bunu yazan bir gazete var mıydı görmedim ben. O genç çocuklar 2 sene sonra Avrupa Şampiyonaları'nda boy gösterecek neticede. Kadınlar'da Dünya Şampiyona'sında saha oyunları alanında Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran Karin Melis Mey'i Türkiye'ye kazandırdıkları gibi, gelecek 10  yıla damgasını vuracak bir sprinter olan Ramil Guliyev'i de Türk Mili Takımı'na kazandırmak için büyük uğraş veren Fenerbahçe Kulübü'ne , tüm atletizm camiası teşekkür etmelidir. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...