2 Mart 2011 Çarşamba

Biz Bu Siteyi Tanımıyoruz



Yazacaklarım fenertribun.com sitesi hakkında. Bu site bizlerin izni olmadan yazılarımızı yayınlayarak yasaya aykırı hareket etmektedir. Bizler FENERBLOG üyeleri olarak, bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığı sizlere anlatmak istiyoruz. 


Az önce ilgili yasal prosedür hakkında kendilerine mail attım, geçen cumartesi yaptığımız blogger buluşmasında aldığımız karar gereği siteye yazılarımızı yayınlamama konusunda uyarı verdik. Neden uyarı verdik ? Derdimiz bizim yazılarımızı bilmem kaç bin kişi okusun değil, bazı arkadaşlarımız işinden gücünden vakit ayırıp, çoğu arkadaşımız ise derslerinden ayırdıkları vakitlerle bloglarına bir şeyler yazıyorlar. Çoğu zaman çeşitli yabancı sitelerde araştırma yapıp bunları yazıyorlar. Bu noktada ortada çok ciddi bir emek var. FENERBLOG ilk çıktığı zaman hepimiz gönüllü olarak bu işe olur dedik. Gerekli izini verdik kendilerine. Ancak teknolojinin nimetleri sınırsız tabi, küçük bir script ile RSS aracılığı ile yazılarımızı dileyen her site çekebiliyor. Sonuç olarak yasal haklarımız saklı kalmak üzere bu siteye bir ihtar maili yolladık. Tutumlarında devam ederlerse Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı blogger arkadaşlarımızın da bilmesinde fayda var. 


Digiturk'e bloguma dokunma diye tepki gösterirken, bize danışmadan bizim yazılarımızı alan bu siteye karşı sessiz kalmamız düşünülemez bile. Aşağıda ismi yer alan blog sahibi arkadaşlarım bu konuda tüm yazışmaları yapak için bana izin verdiğini belirtmek isterim. Eğer sizler de bu konuda bizim yanımızda olmak istiyorsanız furkan.zengin@gmail.com adresinden benimle irtibata geçebilirsiniz. 





Talepte Bulunan Bloglar

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...