1 Nisan 2010 Perşembe

Voleybol Federasyonu Mu , Arkas'ın Uşağı Mı ?



Erkekler Voleybol Ligi'nde yarı finaller başlıyor. Ziraat Bankası - İBB ve Fenerbahçe - Arkas mücadelelerini izleyeceğiz. İzleyeceğiz derken biraz abartmış olabilirim, zira açıklana programa bakınca, Fenerbahçe Arkas serisini kimin izleyeceğini merak ediyorum cidden. Bildiğiniz üzere Fenerbahçe normal sezonu lider tamamladı. Geçen yıla kadar, ligi lider tamamlayan takım Şampiyonlar Ligi'ne gidiyordu, hatta Fenerbahçe play off finali oynamasına rağmen anca Balkan Kupasına gidebilmişti, ligi 4. sırada bitirdiği için. Bu sene birden statü değişeceği tuttu, ligi lider bitirenler değil de play off turunu şampiyon olarak bitiren takımın CL'ye gitmesi yönünde değiştirildi. Her neyse bunlar derdim değil. Şimdi yoldan bir voleybolsever çevirsem, desem ki arkadaş Ziraat - İBB ve Fenerbahçe - Arkas maçları var hangisini izlemek istersin ya da salona gitme şansın olsa hangisini izlersin desek , yüzde 90 Fenerbahçe - Arkas der herhalde. Peki bizim çok akıllı Federasyonumuz ne yapıyor aşağıdaki gibi saatlerie koyuyor Arkas serisi maçlarını...

1. Maç Fenerbahçe-Arkas-17:00
2. Maç Arkas-Fenerbahçe-15:30
3. Maç Arkas-Fenerbahçe20:00
4. Maç Fenerbahçe-Arkas: 17:30
5. Maç Fenerbahçe-Arkas: 18:30

Şimdi saatlere bakıyoruz, İzmir'de oynanacak ilk maç hafta sonu olacak 15:30 ikinci maç hafta içine denk geliyor insanlar işten çıkıp rahat rahat yetisin diye 20:00'de...Ama İstanbul'daki Fenerbahçe taraftarları çalışmıyor, çalışanlar da zaten voleyboldan nefret eder izlemez. İBB ve Ziraat her maç full salona oynayan, çok köklü camialardır. Voleybol'un marka değeri açısından bu seri çok daha önemlidir. Yaklaşık 3-4 yıldır Arkas Fenerbahçe bir şekilde çekişiyor finalde yarı finalde vs. Federasyon ne zaman, voleybol'da Fenerbahçe seyircisini karşısına almamayı öğrenirse bu ülkede voleybol o zaman gelişecektir. Kalkıp bize kıyak geçilsin istemiyoruz, Ama Arkas hafta içi 20:00'de oynarken ben niye 17:30'da oynuyorum arkadaş...Şu küçük kafalı, dar vizyonlu basiretsiz, yöneticiler yüzünden bu ülkede amatör branşlar gram ilerlemiyor. Bir de utanmada bu adamlara voleybola hizmetlerinden dolayı plaket veriyorlar. Bu mu hizmet , bu mu marka değerini korumak hatta onu yükseltmek için çalışmak. Elinde spor kulübü olarak memleketin en büyük değeri var ve sen onu kullanamıyorsun...Yazıklar olsun cidden.

1 yorum:

Hayatımın Anlamı dedi ki...

Genel olarak tüm söylemlerinize katılmakla birlikte küçük bir düzeltme yapmak isterim; İzmir'de oynanacak ilk ama serinin ikinci maçı hafta sonu değil PAZARTESİ günü saat 15.30 da oynanacak. İzmir'deki bir Fenerbahçeli olarak bu maça gitmek için tüm imkanlarımı seferber edeceğim ama kaç renktaşım benim kadar şanslı olabilecek göreceğiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...