2 Şubat 2011 Çarşamba

Kötü Gün Zaferi






Sezon başından bu yana sakatlıklardan çok çektik ama bu maçta sakatlık sorunu üst düzeye çıktı zira Kinsey iki haftadır yok , Kaya'nın sakat Ömer'in de hasta olduğu bir günde savunmamız haliyle iki gömlek aşağı düştü ama her ne kadar eksik olsak da bizim bir amacımız var bu amaç doğrultusunda da bu maçın kazanılması gerekiyordu.





Daha ilk çeyrekten çift haneli farkla geriye düştük ,faul atışlarımız girmedi, iyi savunma yapamadık bu yüzden karşı takımda umutlandı, daha sıkı sarıldı ama faul yüzdemizden iyi olan üçlüklerimiz sayesinde kötü günümüzde de maç kazanmayı bildik.




Biraz rakibi küçümseme gibi bir ruh hali içindeydik maçta ancak daha 5. dakikada 7-17 geriye düşerek Top 16 da kolay maç olmadığı güzel bir tokat olarak yüzümüze çarptı.Mirsad ve Saras oyuna girince biraz işin farkına varıldı , ardarda isabetli üçlükler ve Saras- Oğuz işbirliği ile kötü başlayan çeyrek 22-19 üstünlüğümüzle bitti.Ancak 5de1 serbest atış kafamızda soru işaretleri bırakmadı değil.Yakaladığımız rüzgarı ikinci çeyrekte devam ettiremedik sakatlıklar nedeniyle rotasyon sayımız 8'e(aslında 9 da May'i saymıyorum) düşünce bu sekiz oyuncunun da biri hasta Ömer ve 15 sayı atsada resmen uyuyan Tomas olunca bir türlü maçı koparamadık.Maça tutuk başlayan Ukic Saras'ı kenarda normalden erken görünce birden açıldı ama her nekadar farkı biraz olsun açsak da Collins'in son saniye üçlüğü ile ilk yarı 41-41 berabere bitti.




İkinci yarıya Tomas,Mirsad ve Oğuz ile iyi başlasak da savunmamızın çok düşük kalması nedeniyle önce yakalandık sonra da uzun süre sonra geriye düştük.Uzunca süre tıkandığımız hücumda Ukic'in uzak mesafeli üçlüğü nefes aldırsa da serbest atışları çok cömertce harcadık . Emir'in Ukic ve Tomas'ın anlayamadığım bir şekilde topla buluşmak için hiçbir çaba göstermediği dönemde sorumluluk alıp korkusuzca içeri dalışları sayesinde herşeye rağmen ufak da olsa bir farkla üçüncü çeyrği önde bitirdik(58-54).Artık son çeyrekte toparlanırız koparırız maçı derken gelen 5-0 lık Zalgiris serisi yine acabalara neden oldu.Ancak imdadımıza serbest atıştan daha iyi soktuğumuz üçlükler yetişti. Tomas bu maç için tek iyi yaptığı şeyi yaptı ve üçlüklerle rahat biraz olsun rahat nefes aldırdı.Takımda artık son bir gayretle savunmada vidaları sıkınca son dakikara girerken farkı 8'e çıkardık ve daha da geri dönmelerine izin vermeyerek maçı 80-72 kazandık.




Kötü günümüzde de olsa kazanmak çok güzel kazanmayı alışkanlık haline getirmek çok güzel.Bu maç için öne çıkaracağım isimler de kesinlikle Emir,Mirsad ve Jasikevicius.Maçı almamıza etken oldular kesinlikle Mirsad'ın maç sonu açıklamalarını da ekleyelim hemen gidip hemen serbest atış çalışıcam.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...