13 Aralık 2010 Pazartesi

FIBA Yılın Oyuncusu Adayları Açıklandı


Fiba Europe'un her sene geleneksel olarak seçtiği yılın oyuncusu ve yılın genç oyuncusu adayları açıklanmış. Aşağıda linkleri ile birlikte adayları veriyorum. Oradan kendiniz de incelersiniz zaten.

Adayların içerisinde Türk oyuncular var tabiki de, onları kısaca yazalım.



Erkekler kategorisinde Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu var, hem geçtiğimiz yıl NBA'de gösterdikleri performans(Hido için geçerli olmasa da bu), hem de Dünya Şampiyonası'nda gösterdikleri performans ile aday oldular. Bu noktada açıkçası her ikisinin de seçilmesi beni şaşırtmaz ki buradaki bir diğer mantıklı aday Linas Kleiza, Olympiakos'ta fena bir sezon geçirmedikten sonra muazzam bir Dünya Şampiyonası oynadı ve Litvanya'ya liderlik yaptı. Erkekler için neler olur göreceğiz hep beraber. Adayların tamamına ve haklarındaki kısa bilgilere şuradan , oylamak için de buradan buyurabilirsiniz.

Genç erkekler kategorisinde de Enes Kanter adaylar arasında. Açıkçası buna çok anlam veremedim Enes'in 2010 yılı içerisinde elle tutulur oynadığı bir lig ya da bir maç yok neredeyse. Ama buna rağmen adaylar arasında olması garip. Gene de adaylar arasında Vesely, Musli, Pekovic, Valanciunas ve Rubio gibi isimlerde var. Genç erkekler için de adayların tamamına şuradan,  oylamak için de buradan buyurabilirsiniz.


Bayanlara geçiyoruz, bayanlar kategorisinde tek temsilcimiz Nevriye Yılmaz, ayrıca bu sene Fenerbahçe forması giyen, Dünya Şampiyonası MVP'si Hana Horakova'da adaylar arasında. Dikkat çeken isimlerden biri de Amaya Valdemoro. Viteckova, Maltsi, Gruda, Dumerc, Jekabsone-Zagota gibi isimleri de yabana atmamak lazım. Bayanlar kategorisindeki tüm adaylara da şuradan, oylamak için de buradan buyurun.

Genç bayanlar kategorisinde uzun bir aradan sonra ilk kez adayımız yok sanırım. Buradaki adaylar hakkında cidden çok fazla bir bilgim yok o yüzden topu Saray'ın Sultanları ve Neo Bayan Basket'e atıyorum.Genç Bayanlar kategorisinde ki adaylar için de şuradan, oylama için buradan buyurun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...