4 Ocak 2010 Pazartesi

4 Tepe Nefes Kesiyor

Yılbaşı sonrası sendromunu aşamadık bir türlü. Her neyse efendim, kayakla atlama'da 4 Tepe yarışları devam ediyor bildiğiniz gibi, aslında bitiyor desek daha doğru. Dün 3. tepe yarışı da sonlandı çünkü. Şimdi 2. ve 3. tepeyi ele alalım bu yazıda istedim.

2. Tepe olan Garmisch-Partenirchen'de tam anlamıyla bir şov izledik. Aslında ilk gün eleme turu atlamalarına dönersek büyük bir sürprizle başladı Garmisch. Zira tulumlardaki uygunsuzluk nedeniyle Schlirenzauer ve Simon Amman (yanlış hatırlamıyorum inşallah)'ın ilk gün dereceleri geçersiz sayıldı. Final günü ise resmen şov izledik. Önce Simon Amman 143,5 metre ile rampa rekoru kırdı. Ardından Schlirenzauer 137,5 metre ile Garmisch'in kralı benim dedi. İkinciliği Wolfgang Loitzl alırken, Simon Amman 3. oldu. Andreas Kofler ise yarışı 4. bitirmesine rağmen puan farkı ile liderliğini sürdürdü.


Bu sonuçlarla Innsbruck'a geldik. Gene güzel bir yarış bizi bekliyor diye düşündük, haksız da çıkmadık. Schlirenzauer Garmisch'deki formuna burada da devam etti ve 3.tepeyi de kazanarak, Kofler üzerindeki baskısını arttırdı iyice. "Harry Potter" Simon Amman ise Schli'yi takibe devam ediyor. Kuşkusuz bu senenin en önemli geri dönüşlerinden birini yapan Jani Ahonen'in form durumuna gıpta ediyorum cidden. Sanki hiç ara vermemiş gibi atlıyor hala, cidden saygı duyulacak bir sporcu. Andreas Kofler ise eldeki avantajı kabetmemek adına biraz temkinli gidiyor gibi. Garmisch'den sonra Innsbruck'ta da 4. oldu. Ancak halen daha 27 puan farkla genel klasmanda Schlirenzauer'in önünde yer alıyor. 4 Tepe yarışlarında finali Bischofshofen de yapacağız. Salı ve Çarşamba günü yapılacak atlayışlarla 4 Tepe'nin bu seneki galibi belli olacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...