8 Eylül 2009 Salı

Eurobasket'te İlk Günün Ardından

A GRUBU

Makedonlar'dan çok umutluydum ancak ilk kez bu turnuvada oynamanın sıkıntısı Yunanistan'ın üstün savunmasıyla birleşince daha ilk çeyrekte maç koptu sonra da toparlayamadılar. Neticede bu maç ne Makedonlar ne de Yunan takımı için ölçü değildir.

Hırvatlar favori oldukları halde son çeyreğe kadar hep geriden geldiler. İsrail kağıt üzerindeki potansiyelini sahaya yansıttı en sonunda ama kendilerine yetmedi. Gruptaki liderliği Hırvatistan - Yunanistan maçı belirleyecek, 3.lük için İsrail bir adım daha önde gözüküyor.

B GRUBU

Takım değerlendirmem de Blatt'in ne yapacağı belli olmaz dedim, Kirilenko ve JR Holden'sız Rusya Viktor Khryapa'yı da oynatamadı bu maçta. Monya'nın üzerine yük bindi derken, Kelly McCarthy ve Bykov aldı götürdü Rusları. Diğer maçta Almanya beklediğim gibi direndi Fransa'ya ama sonunu getiremedi. Burada da Rusya Fransa maçı lideri belirleyecek.

C GRUBU

Günün sürprizi Sırbistan'dan geldi. Pırıl pırıl gençler demiştim hepsi parladı maşallah İspanya'ya karşı. İspanyollar biraz savruklar belki de rakibi küçümsediler biraz. Slovenler rahat götürdükler Britanya maçında zaman zaman oyundan koparak farkın erimesine göz yumdular ama sonuçta toparlayıp maçı aldılar. Br grupta ilk 3 belli ama sıralama belli değil bekleyip görmek lazım.

D GRUBU

Ev sahibi Polonya iyi başladı, beklediğim gibi yüksek skorlu geçen bir maçta Bulgarları sürklase ettiler. Litvanya'ya karşı da bir sürpriz yaparlar mı, çok zor. Yapmamalarını tercih ederim zaten yoksa son maç grup liderliği için bizimle kapışacaklar.

Bize gelince oynamamız gerektiği gibi oynadık, savunmamız gerektiği gibi savunduk ve maçı kazandık, bu şekilde devam ettiğimiz takdirde sorun yaşamayacağımıza eminim kalan maçlarda.

Günün Takımı : Sırbistan
Günün Yıldızı : Kelly McCarthy

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...