7 Eylül 2009 Pazartesi

Eurobasket 2009'a Genel Bakış D Grubu

Litvanya Jasikevicius, Siskauskas, Macijauskas, Kaukenas ve Songaila. Evet bildiniz bunlar Litvanya basketbolunun en önemli isimleri ve bilemediğiniz nokta bu isimlerin hiçbiri turnuva kadrosunda yok. Delininkaitis ve Mazutis gibi yetersiz guardlarla turnuvaya geldiler. Üstüne bir de Kalnietis'in rezalet performansını koyun durumları cidden vahim. Peki bundan daha vahim olan ne , onu da Türkiye bölümünde söyleyelim.

Türkiye: Bu Litvanya'ya karşı kesin kazanırız diyememek bizim en vahim özelliğimiz, yani bir takım düşünün sağı sollu belli değil kelimesinin bile yetersiz kaldığı bir takım. Kaan Kural çok güzel özetlemiş olayı "şansimiz gümüş madalya ve ilk turda elenmek gibi saçmalık derecesinde geniş bir bantta seyrediyor.". Mr. Tanjevic inatlarından vazgeçerse bu turnuvada birşeyler yaparız. Bizim her pozisyonda çok iyi oyuncularımız var.Tek eksiğimiz sıkıntımız Kerem Gönlüm'ün eksikliğinde o bölgenin Ersan'a kalması sadece (ki emin değilim Mr. Tanjevic Oğuz'u 4 oynatıp Ersan'ı 3'e bile çekebilir zaman zaman beklerim yani ). Litvanyaya karşı ön alanda pres yaparsak kazanırız maçı sonrası allah kerim.

Bulgaristan: Turnuvanın en tehlikeli ekiplerinden biri. Pini Gershon'u coachluğa getirdikten sonra hızlı ve yüksek skorlu maçlar oynayan bir takım oldular. Birileri çıkıpta onların temposuna ayak uydurursa maç sonunda nasıl mağlup olduğunu anlamaz bence. Dikkat edilmesi gereken tehikeli bir ekip Bulgaristan.

Polonya: Ev sahibi ekip bu avantajını kullanmak istese de kadro açısından bu pek mümün değil gibi. Nba'den Gortat ile takviye ettikleri kadroda Polonya efsanesi Wojcik halen daha oynuyor. Polonya'ya karşı oynanacak maçlar çok zorlu olacak bu kesin ama ben grupta çok fazla şans vermiyorum onlara.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...