7 Eylül 2009 Pazartesi

Eurobasket 2009'a Genel Bakış B Grubu

Fransa : Son anda Belçikayı eleyerek gelen Fransa kış uykusundan uyanmış gibi. Parker önderliğinde nba takviyeli kadroda tek eksik Mickael Pietrus gibi gözüküyor. Grubun favorisi oldukları kesin, Rony Turiaf'ın performansı Fransızlar için çok belirleyici olacak.

Almanya : Dirk Nowitzki'siz Almanya, tuzsuz yemek gibi zaten. Bunu bilen coach Bauermann da kadroya 5-6 tane 88 ve üstü doğumlu oyuncu alarak amaçlarının tecrübe kazanmak olduğunu beli etti zaten. Efes Cup'ta bizi yenmeleri şaşırtmasın,Almanlar çok sıkıntılı bir tunuva geçirecek. Tek artıları savunma disiplininden taviz vermemeleri.

Rusya : Aynı Yunanistan gibi sıkıntılı bir diğer takım.Son şampiyonun bu başarısındaki en büyük paya sahip olan Kirilenko ve JR Holden yok.Holden yerine devşirme kontenjanından Kelly McCarthy'yi aldılar ama ne verir bilinmez.Viktor Khryapa'nın da son hazırlık maçındaki sakatlıktan sonra nasıl döneceği belirsiz henüz.Kısacası Rusya takımı Sergey Monya'nın üstüne kaldı,o da ne kadar taşıyabilir soru işareti.Gruptan çıkarlar ama ilerisi pek aydınlık değil Ruslar için. Tabi gene de David Blatt'in işi belli olmaz, sihirbaz gibi adamdır.

Letonya: Efes Cup'ın en istikrarsız takımı.Biedrins, Kambala, Helmanis ve Skele Letonyanın baş oyuncuları.Ancak gene de çok zayıflar sağları solları belli olmuyor desekte bu gruptaki tek şansları Almanlar'ı yenip 2.tur vizesi kapmak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...