1 Haziran 2009 Pazartesi

BBL’nin Yeni Yüzleri


Kıran kırana geçen final grubu müsabakalarının ardından TB2l’de mücadele sonlandı. Tofaş ve Bornova Belediye mutlu sona ulaşan ekipler oldular. Özellikle Bornova Beledeye takımını ayrıca tebrik etmek lazım. Deplasmanlı Bölgesel Lig’den bu sene TB2L’e çıkan takım deneyimli coach Aclan Kavasaoğlu ile sene kaybetmeden BBL’ye çıkmayı başararak çok büyük bir işe imza attı.

Esasen final grubunun en büyük favorisi İTÜ ve Trabzonspor bizleri biraz hayal kırıklığına uğrattı. Trabzon’da Umut Tınay’ın yokluğu çok hissedildi. Veteran bir takım görüntüsü çizen İTÜ ise , ilk başlarda tecrübeli oyuncuları ile sonuca rahat gitse de, maçlar ilerledikçe yorgunluğun ve artan temponun kurbanı oldu.

Organizasyon açısından son derece başarılı geçen bu iki etaplı mücadeleyi TV’den takip edebilmek basketbolseverler için büyük şanstı gerçekten. Çekişmenin en üst seviyede olduğu, mücadelenin son saniyeye kadar devam ettiği maçları ardı ardına izlemek keyifliydi.

Turnuva’da öne çıkan oyuncular ise bana göre Tofaş’tan Melih Sevda, Bornova Belediye’den Yalçın A.Mahmutoğlu, Trabzonspor’dan Can Özcan, İTÜ’de ise tabii ki İbrahim Kutluay’dı. Özellikle Can Özcan’ın kritik anlarda sorumluluğu üstüne alması ve keskin şutları bei çok etkiledi, Türk Basketbolu çok iyi bir şutör kazanıyor , aynı şekilde Yalçın’da takımını sürükleyen oyunculardandı zaten performansı BBL ekiplerinin dikkatini çekmiş, çok yetenekli ve hırslı bir oyuncu önümüzdeki sene lige renk katacak oyunculardan biri. Melih Sevda ise aynı Can gibi kritik anlarda Tofaş’ı sırtladı o da aynı Can gibi kritik şutları eli titremeden potaya yollayanlardan.

İTÜ hariç takımların geneş yaş ortalaması oldukça küçüktü , buna rağmen yaşanan mücadele takdire şayandı. Türk Basketbolu için son derece verimli geçen bir final organizasyonu oldu. BBL’ye yükselen TOFAŞ ve BORNOVA BELEDİYESİ takımlarını tekrar kutluyorum va başarılarının devamını diliyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...