7 Haziran 2009 Pazar

Psikolojik Galibiyet




İki maçın istatistik kağıtlarını birine verseniz , size söyleyeceği ilk şey kazanan takımı yanlış yazmışlar olur sanırım. Fenerbahçe Ülker iki maçtır oyunun çeşitli alanlarında cidden kötü performans göstermesine rağmen , oyunun en kritik bölümü olan son anları doğru oynayarak seride 2-0 öne geçmesini bildi.,

İlk maçta bir ara 10 sayıya çıkan farktan maçı veren Efes Pilsen , ikinci maçta da 7 sayı önde olduğu maçı son saniyede verdi. Aslında maçın en kritik yerinde iki kez topu oyuna sokamayarak kendi kendini bitirdi Efes Pilsen.

Şimdi o şöyle oynadı , bu şurda hata yaptı diye teknik analize girmeye gerek yok. İki maçtır ortada olan şey , Efes’li oyuncuların maçın tamamını oynadığı halde en kritik yerlerde anlamsız şekilde bocaladıklarıdır. Bunun tek sebebi psikolojik olarak şampiyonluk baskısını hissetmeleridir. İki maçtır son saniyeleri daha sakin ve daha akıllı oynayan Fenerbahçe Ülker çok kritik iki galibiyetle evine dönüyor.

Bir iki çift lafta Ergin Ataman’a edelim, ilk maçın hesabını hakemlere kesen Ataman, bu maçı da şans diye niteledi… Ama nedense bitime 15 sn. kala iki kere topu oyuna sokamamalarını açıklayamadı. Bir hoca için en kolay şey mağlubiyetten sonra bahane bulmaktır, Ergin Ataman iki maçtır Fenerbahçe Ülker’in 4 kısalı oyununa çözüm bulamadı.

Seri şimdi Abdi İpekçi’ye taşındı , Fenerbahçe Ülker saha, seyirci ve psikolojik üstünlüğü ele geçirerek gidiyor Abdi İpekçi’ye. 2007 serisi tekrarlanır mı diye soruyor insan.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...