20 Şubat 2009 Cuma

Cappie Böyle İstedi




Her şey güzeldi Caferağa'da, güzel de başlamıştı aslında. İlk maçtaki gibi yüksek yüzdeyi bulamayan Ekaterinburg'a karşı, Fenerbahçe topu doğru pozisyonlarda içeriye indirerek boyalı alandan sayılar üretti. Hani bir basketbolsever olarak Gundars Vetra gibi bir coachun çaresiz şekilde kıvrandığını görmek ilginç bir durumdu bu dakikalarda.

İkinci yarı ile birlikte coach Vetra yapması gerekeni, Haydar Kemal Ateş ise yapmaması gereeni yaptı. Vetra hücumda tempoyu arttırıp Cappie'yi bir numaralı hücum opsiyonu olarak kullandı ve bunu da yaptıkları güzel alan savunması ile süslemeyi başardı. Haydar hoca ise 3 uzuna dönerek bana göre yanlış bir seçim yaptı. Cappie son 2 sezonu Caferağa'da geçirdi, Esmeral, Birsel, Nevriye gibi oyunculara karşı yaptığı antrenmanın hesabı yok ayrıca. Yani Vetra'nın elinde kullanabileceği yegane silahtı. İlk yarıda oyun planından taviz vermemeye çalışan Ekaterinburg'a karşı Fenerbahçe çok iyi karşı koyup, üstüne doğru pas ve şut seçimleri ile sayılar bulunca devreyi 44-31 önde geçti. Ama anlam veremediğim bir şekilde 3 uzuna dönen Fenerbahçe, bu kararında ısrar edince 3. çeyrekte fark yavaş yavaş eridi. Son çeyrekle birlikte öne geçen Ekaterinburg bu avantajı bırakmadı. Herşeye rağmen Birsel'in son saniye 3'lüğü girseydi, Fenerbahçe şu an Rusya'da nasıl oynayacağının planlarını yapıyor olacaktı.

Euroleague sezonunu genel olarak değerlendirecek olursak, bence son yılların en kötü Final Four'larından biri oynanacak, şu an itibariyle Halcon Avenida, UMMC Ekaterinburg, MKB Euroleasing Sopron takımları turu geçtiler. Gecenin benim açımdan şaşırtıcı olmayan skoru ise evinde Spartak Moskova'yı 73-71 yenen Ros Caceres'ten geldi, bu seriden çıkacak takımın şampiyonluğun en büyük favorilerinden olduğunu düşünüyorum. Aslında görülen formül çok basit 4 iyi yabancı rotasyonu ile başarılı olmak Final Four'a kalmak hatta ve hatta kupa kazanmak mümkün. Fenerbahçe maalesef yabancı seçimlerindeki hatalardan dolayı bu noktadan ileriye gidemedi. Ancak bugünkü maç bir kez daha gösterdi ki, Fenerbahçe takımının kadro kalitesi (Ajavon ve Smith'i de eklerseniz) Türkiye Bayan Basketbol Ligi'nin cidden tartışmasız en iyisi.

Son 3 senedir Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına giren, çeyrek finallerde eşleştiği Avrupa'nın köklü kulüplerine , zaman zaman adeta basketbol dersi veren Fenerbahçe Bayan Basketbol takımı ile herşeyden önce bir basketbolsever olarak gurur duyuyorum. Ayrıca bir Fenerbahçe taraftarı olarakta bize bu mutluluğu yaşattıkları için hepsine teşekkür ediyorum.

Yazımın sonuna maçtan sonra karşılaştığımız saygıdeğer ağabeyimiz FB TV spikeri Ömer Koçsan'ın söyledikleri ile bitireyim. Abi ne yazayım ben buna şimdi diye sorduğumda verdiği cevap aynen şuydu. " Coach Gundars Vetra çok büyük bir coach , ilk yarı uyguladığı oyun planlarının hiçbiri tutmayınca, ikinci yarı Cappie'ye hadi kızım çık ve maçı al dedi, o da çıktı ve aldı "

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...