21 Nisan 2011 Perşembe

Şampiyonluk Mevsimi Başladı



Efendim biz Fenerbahçe taraftarları için Nisan Mayıs Haziran arası şampiyonluk mevsimidir. Sonuçta 3 ana branş var Futbol Basketbol ve Voleybol. Fenerbahçe hem bayan hem de erkekler'de bu branşlarda uzun yıllardır sürekli şampiyonluk yarışının içinde olduğundan, bu üç aylık süre bizim için şampiyonluk mevsimidir. 



Bu sene yapılan düzenleme ile ilk sona eren branş bayan basket oldu. Son 5 senedir olduğu gibi 6. senede de Fenerbahçe takımı " her şeye rağmen" şampiyon olmayı başardı. Sezon içi takım üzerine oynanan oyunları hepimiz biliyoruz, bütün bunlardan sıyrılıp bu noktaya gelmek çok ama çok büyük bir takımın yapabileceği olaydır. Kraliçelerimizi can-ı gönülden kutluyorum 9 şampiyonluk içinde en değerlisi bu bence. Rakip takım illaki hakemlere sallayacak, TBF'ye sallayacak vs. çünkü onlar bu seriyi 3-0 geçip rahat rahat şampiyon olacaklarını düşünüyorlardı. Şu gerçeği unutmayalım bu ülkedeki basketbol hakemleri inanılmaz derecede yetersiz, dün akşam oynanan Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown maçında da gördük bunu. Hakemlerin kasıtlı düdükler çaldığını düşünmüyorum, kapasiteleri bu o yüzden de sürekli hata yapıyorlar. Keşke kasıtlı düdük çalsalar, çünkü o kasıtıın önüne geçebiliriz ama 6 7 senedir hakemlik yapan birinin, stepsin ne olduğunu hala çözememiş olmasının önüne geçmek zor. Galatasaray'lı arkadaşlara tavsiyem Avrupa Kupası'nda Avrupa'lı hakemlerle oynadığımız maçlarla bu final serisindeki maçlardan birini izlemeleri. Kendi oyuncularının dahi oyun sertliğini bu iki maçta nasıl farklı kullandıklarını görebilirler. Çok istiyorlarsa pozisyonlara tek tek bakalım, sonunda zararlı çıkabilirler ama. Ha bir de Sayın Üstünel'e tavsiyem var anlamadığı konular da fazla konuşmasın. MHK Başkanı'nın cevap verdiği gün çıkıp , TBF bu konuda açıklama yapmalı vs. diye konuşması da komik. Hakemlerin biri doğum biri de ölüm sebebiyle değiştirildi, zamanında bizim yöneticiyi evinden aldırabilen Haldun Bey, bu iki haberin doğruluğunu da konfirme ettirir herhalde. Bir konfirme ettirsin sonra konuşsun. 


Futbol takımımızın 90+4'de attığı gole çok sevindim, kendimi kaybettim tribünde hatta. Ama o konuda yorum yazacak durumda değillim, futbolu çok daha iyi bilen blogcu arkadaşlarımızdan okumuşsunuzdur. 


Yazının asıl konusu ise Erkek Voleybol Takımımız. Bakın bu takımın sponsoru yok, arkasında herhangi bir devlet kurumu ya da müessese de yok. Ama bu takım üst üste 4. kez Türkiye Ligi Play - Off finali oynuyor. Bugüne kadar sonuçlanan 3 finalin  ikisinde mutlu sona ulaştılar. O kaybettikleri final serisinde ise açık ara favorilerdi, ancak ülkenin en iyi erkek pasörü Arslan Ekşi'nin talihsiz sakatlığı ibreyi tamamen İBB'ye çevirdi ve onlar şampiyon oldu. Bu sene de sezon içi yaşanan tüm olumsuzluğa rağmen , Castellani'nin gelişiyle toparlanan takım , takım olma olgusunu hatırlayınca önüne geleni dozer gibi ezmeye başladı gene. Lig sıralamasındaki kötü yerden mütevellit, ilk rakip İBB'yi 2-0 ikinci rakip Ziraat Bankası'nı ise 2-1 geçtiler. Şimdi final serisinde serinin ilk maçında harika bir oyun sonrasında Arkas'ı deplasmanda 3-1 yenerek seride 1-0 öne geçtiler. Az çok voleyboldan anlıyoruz, bu takım servislerini iyi attığı sürece bu takımın karşısında durmak çok zor. Arkas takımında Nuri'nin olması onları oyunun içinde tutan etken, çünkü başka herhangi bir takımın o servislere karşı bu derece etkili hücum yapabilmesine imkan yok, Nuri arkadan çok iyi karşılıyor topları. Agamez gibi bir bitirici varsa elinizde sorun olmuyor. Ancak Fenerbahçe takımı Arkas'a göre daha iyi bir takım görüntüsü veriyor, Ivan ve Marshall'ın ne yapacağı belli olmuyor çünkü. En beklenmedik anlarda, Kemal ve Emre gibi oyunculardan da katkı almasını beceriyor Fenerbahçe takımı. Serinin 2 ve 3. maçları İstanbul'da oynanacak, eğer Fenerbahçe İzmir'de ki mücadelesini İstanbul'a da yansıtırsa Arkas'ın bu seride maç alması çok zor gibi gözüküyor. Ancak voleybol değişken bir oyundur o gün gününüzde olmayabilirsiniz, rakip takım gününde olabilir bunlar hep etkiler. Arkas'ın da çok iyi bir takım olduğunu unutmamak lazım. Sadece voleybol gözüyle baktığımızda maçlar inanılmaz çekişmeli ve heyecanlı geçiyor, bir voleybolsever iseniz bu serideki maçları asla kaçırmamanız lazım. Bizler için tatlı heyecan bu hafta sonu belki de 2. şampiyonluk kupasını kaldırmak olacak. Hep beraber göreceğiz neler olacağını. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...