21 Mayıs 2010 Cuma

Elde Var Bir


İş çıkışı koşturduk salona, yolda Tozlu Parkeler ile buluşup yola devam ettik. Vamos'un kalanıyla 4. Levent'te buluştuk sonra biz halkın takımının taraftarı olarak otobüsle yolumuza devam ettik, bazı arkadaşlar bu kıyafetimle halk otobüsüne binmem ben diye burjuvalık yaptı ama olsun :)

Her neyse efendim gittik salona, içimize Orlando Magic ruhu kaçmış gibi şutlarda isabetli oynamaya başladık. Ama şutların isabetinden ziyade, savunma direncimiz beni ziyadesiyle memnun etti. Bu arada Ukic geldiğinden beri Efes Fener'i yenemiyor. Ukic oyun tarzı olarak Efes Pilsen'in yetersiz guard rotasyonuna (ki bu rotasyon aynı zamanda milli takım rotasyonu oluyor) karşı resmen şov yaptı. Ergin Ataman'ın geçen yıl Feneri sürklase eden 4 kısa'lı oyun planına, Fener bu sefer çok güzel karşılık verdi. Bir ara Thornton Mirsad'ı tutuyordu resmen. Bu şekilde oynadığı sürece Efes'in Fener'e üstünlük kurması beklenemezdi zaten. Fener maçın başından sonuna kadar istikrarını korudu, 3. çeyrek başında fark eridi biraz ama gene toparlamasını bildiler. Gördüğümüz kadarıyla Fenerbahçe'nin savunma seviyesi burdan aşağı düşmeyecek, muhtemelen şutlarda her zaman bu kadar istikrarlı olmazlar ama. Ama gene de elinizde Ukic varken, rakip takım icin tam bir kabus durumu var. Fenerbahçe kısaları oyuna ciddi derecede etki etmek isterse, Efes'in buna karşı koyabilecek kalitede bir rotasyonu yok zaten. Efes pota altında biraz daha ağır basıyor gibi gözükse de, bu da tamamen Semih, Oğuz ve Mirsad'ın o gün eşref saatlerinin mi, eşşek saatlerinin mi olduğu ile alakalı. Ki kazma denilen Vidmar bile inanılmaz bir savunma sertliği katıyor takıma, Olimpja'da oynamak yaramış Vidmar'a.



Sonuçta Fener her zaman bu kadar yüzdeli atmaz, Efes'te her zaman bu kadar kötü üç sayı yüzdesi ile oynamaz, serinin diğer maçlarında biraz daha başa baş mücadele bekliyorum ben açıkçası. Serinin kilidini pota altındaki performanslar açacak gibi gözüküyor. Zira kısa rotasyonunda aşağı yukarı ne yapacağı belli oyuncular var iki takımda da. Serinin kalan maçlarında biraz daha çekişmeli ve zevkli mücadeleler izleyeceğimizi düşünüyorum. Bu arada bir lafım da Ergin Ataman'a. Yani her şeyi anladım, hakeme itiraz etmeyi seviyorsun tamam da, Ömer Onan'ın fast break'te panyadan bıraktığı turnikeyi kesen oyuncunun bloğuna itiraz etmek neyin nesi oluyor çözemedim. Heyecandan topun önce panyaya çarptığını mı çözemedin nedir yani, basketbol faciası yani o pozisyona itiraz etmek. Ergin'dir ne yapsa yeridir diyelim bari.

2 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

akbilimiz var huzurluyuz furkan, takma kafana.

Furkan Zengin dedi ki...

di mi abi , halkın takımına yakışır taraftarız :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...