21 Temmuz 2012 Cumartesi

Azmin Zaferi version 2.1.0



Jerome Singleton bir Paralimpik Atlet. Sporun futbol dışında kalan diğer branşları hele ki atletizmle biraz ilgileniyorsanız Oscar Pistorius ismini kesin duymuşsunuzdur. O Jerome'a göre biraz daha medyatik kalıyor. 


Jerome doğuştan kaval kemiği olmadığı sağ bacağından yoksun büyümüş bir çocuk. Aslında kendisi de bunun avantaj olduğunu söylüyor zira sonradan alışmam gereken bir durum değil doğuştan böyleyim diyor. O da aynı Oscar gibi ampute atletlere özel koşu ayakları ile yarışıyor. Aslında Oscar ile aralarında çok ciddi bir rekabet var ama aynı zamanda iki yakın dostlar. 2008 yılında Paralimpik yarışlarda Oscar'ı geçerek kazandığı altın madalya çok önemli. Bu sene de Londra'da 100, 200 ve 400 metre'de birbirleri ile rekabet edecekler. 


Eğer Singleton atlet olmasa ne yapardı sorusunun cevabı diğer siyahi atlet hikayelerinden farklı. Singleton'ın babası aynı zamanda antrenörü ve eski atlet. Singleton Michigan Üniversitesi'nden Matematik, Fizik ve Endüstri Mühendisliği diplomalarına sahip. Üstelik bu diplomaları Amerikan Milli Takımı ile yarışmadan yarışmaya koşarken yapmış birisi. 


Azmin elinden bir şey kurtulmaz derken büyüklerimizi bunları kastediyor sanırım. Sonuçta benim bir bacağım yok ya da iki bacağım yok diye hayata küsebilecek iki insan da yarışmayı tercih ediyor. Kazananın kim olduğunun çok önemi yok onlar zaten o piste çıkarak kazanmış oluyorlar. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...