21 Mayıs 2012 Pazartesi

Bir Garip Sezon



Efendim kocaaa bir sezonu geride bıraktık. Futbolu çok fazla buraya taşıyan burada konuşan biri değilim ama sağolsunlar bize imkan veren Bugün TV sayesinde aralarda devamsızlık yapsam da Canli Gol programında bol bol futbol konuştum sezon içinde. Bu sezon sadece ülkemiz için değil tüm dünya da sürprizlerin mucizelerin yılı oldu.
( Fotoğrafa takılmayın sezon içinde en çok güldüğüm asparagas haberin uyarlaması halen daha gülüyorum gördükçe siz de gülün istedim )
 Sanat eseri şike soruşturmasının sahaya yansımamış kısmındaki takım olan Galatasaray sene başında yaptığı akıllı hamleleri ile sezon boyunca iyi bir performans göstererek şampiyon oldu. Tebrik etmek yakışandır biz de öyle yapıyoruz, oyuncuların emeğine saygısızlık yapmasın kimse. Sanat eseri soruşturmanın sahaya tribüne adliyeye oraya buraya her yana yansımış hali olan Fenerbahçe ise tüm bu olumsuzluklara kaybettiği oyunculara rağmen sezonu son maça kadar taşımayı başarıp, üstüne 29 yıllık geyiği bitirip Türkiye Kupası'nı alarak övgülere mazhar olmuştur niyazımızda. Kupa 29 senedir kazanılmayınca cümlenin sonunu ona uygun bağladık kusura bakmazsanız artık. Hazır tarihe geçmişken BJK için de tarihi bir önemi olan Yıldırım Demirören'den kurtulma şenlikleri bölümüne değinelim. Arkada koca bir enkaz bıraksa da, BJK için hayırlı bir iş olduğuna eminim. İlerleyen yıllarda daha çok anlaşılır gidişinin değeri. Buna müteakip her hafta kupamız nerde diyen Sayın Şener'i de es geçmeyelim. Sayın Başkan kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyor olabilir saygı duyarız Ama başkan geçen yıl Egemen Selçuk hatta Ceyhun bu yıl da çok büyük ihtimalle Burak ve belki de Şenol Güneş gidecek. Polonya tarihinin en yüksek bedeliyle transfer ettiğin adamın kaleyi bulan şut sayısını çocuklar sayabiliyor vs. vs. Tama şike şu bu bilmem ne ama bunların hiç mi suçu yok başarısızlıkta. Biraz da böyle bakmak lazım. 



Türkiye ligi için çok yorum yapası yok insanın o yüzden rotayı İngiltereye kıralım. Şimdi bizim taraftarlar 4 5 sene şampiyonluk görmeyince homurdanır. Ey taraftar yat kalk haline şükret, ya City taraftarı olsaydın 44 sene bekleseydin ne yapardın. Haydi sebat ettin bekledin o stadda 90. dakikada 2-1 mağlup durumdayklen ne hissederdin. Şakası bir yana dünyanın sayılı mucizelerinden biri oldu City'nin şampiyonluğu. Bu mucizeyi 99 Şampiyonlar Ligi Finali'nde aynı City gibi son anlarda bulduğu iki golle Bayern München'in elinden alan Manchester United'a karşı kazanmaları daha bir manidar oldu. Bayern München demişken onların da sezon finali dramatik oldu. Biri Barcelona'yı biri Real Madrid'i elemiş iki takımın mücadelesinde futbol klişelerini yıkan bir 90 dakika izledik.80. dakikadan sonra attığın gol çıkmaz klişesini Drogba yıktı. Hem de ne yıkmak. Seri penaltı atışlarında ortaya çıktı ki Bayern uzatmalarda bulduğu penaltıyı Neuer'e attırsa kupayı almıştı. Gerçi belki etik değildir diye düşünmüş olabilir  Jupp Heynckes :) . Ancak bu noktada Roman Abramovich'in şu aralar kendisine " ben nerde yanlış yaptım " sorusunu sık sık sormasına sebep olan Di Matteo'yu tebrik etmeden geçmeyelim. Sen Mourinho getir, yüz milyonlarca euro harca ama neyse artık sezonu da idare edelim de seneye bakarız dediğin adamla hem FA Cup hem de CL kazan. Chelsea'li oyunculara ve Di Matteo'ya şapka çıkartılması gerek. 





Bir diğer mucize ise Fransa'da oldu. Arap ve yağ denkleminin yeni öncüsü PSG ile Montpellier arasında kıyasıya geçen yarışı son haftada da olsa önde bitiren taraf Montpellier oldu. Fransa Ligi üzerine çok alakalı olmadığım için detay yorum yapamam ama Arap'ın parası bu sene sadece City'de işe yaramış gibi gözüküyor benim yapacağım yorum o kadar olur. 

Bir son paragrafı da namağlup şampiyon olan ama kupa finalini Napoli'ye kaybeden Juventus'a ayırmak lazım. Del Piero gi,bi bir yıldızı artık Juventus formasıyla izleyemeyecek olmanın burukluğu bir yana dursun Juventus'un bu seneki performansı ayakta alkışlanır. Del Piero'nun " 10 numaralı forma  emekli edilmesin alt yapıda oynayan çocuklar bir gün o formayı giymenin hayalini yaşasın " diyerek ne kadar büyük bir insan olduğunu kanıtladı zaten. Umarım onu başka formayla görmeyiz, şahsen ben kendisini Juve'li Del Piero olarak hatırlamak isterim. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...