18 Ocak 2012 Çarşamba

Kaza mı ? İhmal mi ?



Aslı Nemutlu  henüz 17 yaşındaydı. Antrenman sırasında herhangi bir kış sporu ile ilgilenen sporcunun başına gelebilecek bir kaza yaşadı ve dengesini kaybedip düştü. Ancak bu düşüşün sonunda kenardaki bariyerlere çarpıp boynunu kırarak hayatını kaybetti.


Şimdi buraya kadar her şey normal, Kayak Federasyonu başkanı dünya üzerindeki örnekleri vererek tahta siperleri savunmuş. Konu üzerinden eksper değilim araştırarak bir şeyler bulabilirim belki. Belki de Başkan kendince haklıdır ama yıllardır olimpiyatlar da çeşitli turnuvalarda çok beter kazaları görüp sporcuların minimum hasarla oradan çıktığını görünce insan ister istemez sorguluyor. Misal Avusturya'da sene de kaç sporcu bu tip kazalar yaşıyor ve bir yere çarpıyor ölüyor acaba. Ya da Almanya'da ya da Polonya'da. Aşağıya bir video ekliyorum sadece, Hermann Maier'in 98 Nagano'daki düşüşünün videosu. Bu düşüşten bir kaç gün sonra Maier 2 altın madalya  kazanmıştı.





Müfettişler incelemelerini yapar olay muhtemelen elim bir kaza olarak kalır. 17 yaşında gencecik bir kız çocuğu hayallerini gerçekleştirmek için antrenman yaparken öldüğü ile kalır maalesef. Aslı'nın son olması temennisini iletiyorum ama son olmayacağını da adım gibi bilmenin üzüntüsünü yaşıyorum. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...