9 Ekim 2010 Cumartesi

China Open Final Maçları



China Open'ın bitimine birgün kala,benim için oldukça ilginç geçecek finalleri yazmak istedim..Bayanlarda finale;Na Li'yi yenen Vera Zvonareva ve Sharar Peer'i yenen Caroline Wozniacki çıkarken,Erkeklerde ise final;John Isner'ı geçen Novak Djokovic ve Ivan Ljubicic'i geçen İspanyol David Ferrer arasında gerçekleşecek....
   
  Öncelikle bayanlarda durumu değerlendirmek gerekirse,bu ikilinin US Open yarı finalinde karşı karşıya geldiğini hatırlatmakta fayda var.Bu son karşılaşmada Zvonareva,Wozniacki'yi 2-0 geçerek finale adını yazdırmış ve finalde kortlara hızlı bir dönüş yapan Kim Clijsters ile karşılaşmıştı.
   Ancak şimdi durumlar daha farklı çünkü bu hafta itibariyle Wozniacki WTA sıralamasında birincilik koltuğuna oturmuş durumda..Grand Slam kazanmadan gelen bu başarı,henüz 20 yaşında olan Wozniacki'nin turnuvalardaki istikrarını gösteriyor.


 Ve erkekler..Burada da Novak Djokovic'ten özellikle bahsetmek isterim..Aslında onu son zamanlarda Grand Slam'lerde oynadığı uzun maçlardan özellikle tanıyoruz ki en bariz örnekler Roland Garros çeyrek finali ve US Open yarı final maçları.. Roland Garros çeyrek finalinde Jurgen Meltzer'le oynadığı 5 setin sonucunda 3-2 yenilmiş, Roger Federer'le US Open'da oynadığı yarı final mücadelesini ise  3-2 almayı başarmıştı.Finali Rafael Nadal ile yapan Djokovic 4 setin sonunda maçı 3-1 kaybetmişti.
   
 David Ferrer'e gelince Roland Garros'ta üçüncü turda Meltzer'e,Wimbledon'da dördüncü turda Soderling'e yenilerek turnuvaya veda etmiş ancak US Open'da son 16'ya kalarak dünya sıralamasında onuncu sıraya girmeyi başarabilmişti.Bu turnuvadaki en büyük başarısı ise şüphesiz çeyrek finalde Soderling'i 6-2 ve 6-4 gibi bir skorla geçebilmesiydi..


  Turnuvanın finalleri böyle şekillendi,alınacak puanların önemi ve şampiyona ödül miktarına bakacak olursak keyifli maçlar izleyeceğimize inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...