18 Ocak 2009 Pazar

Bu Resmen İdari Skandaldır !!!

Fenerbahçe Ülker Euroleague'in en kritik maçında Lottomatica Roma ile oynuyor. Maçı 9 sayı veya üstü bir bir fark ile kazanırsa grubu 2. sırada bitrecek ve doğal olarak 2. torba'da yer alacaktı. Ancak sahada bir gariplik vardı, maç berabere bitmek üzereyken halen daha maçı kazandıracak şut peşinde koşuyordu Fenerbahçe Ülker. Uzatma periyodunun sonlarına doğru fark 9 sayı olmuşken gereksiz iki zorlama atış sonrasında dönen topta günün başarılı ismi Sani Becirovicin üç sayılık basketleri geldi. 9 sayılık farkı yakalamışken neden o kadar acele atış kullanıldı anlayamadım. Anlayamamıştım ta ki maç sonu Tanjevic ve Ömer Onan'ı dinleyene kadar. Her ikisi de 9 sayının zaten yetmediğini averaj hesabına bakıldığını o yüzden 14 sayı lazım olduğunu belirtmişti. İlk başta böyle saçmalık olur mu dedim , ama bu sene kurallarda değişikliğe giden ULEB'in belki bu kararı almış olabileceğini düşündüm. Ama torbalar açıklandığı zaman herşey ortaya çıktı. Averaj hesabı diye birşey söz konusu değildi. 2. bitiren 2. torba takımı oluyordu. E peki nerden çıktı bu 14 sayı hikayesi. Konu ile ilgili bir gazete haber yaptı, Fenerbahçe Kullübünden anında yalanlama geldi ama evlee şenlik bir yalanlama. Yani birileri cidden ya kuralları bilmiyor , ya da ortaya çıkan rezaleti düzeltmek isterken daha beter dibe batırıyor. Açıklama da deniyor ki.

"Fenerbahçe Ülker'in grup ikinciliği ile ilgili sayı istatistiği geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalar sonrasında belirlenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde 2'li averajda takımımızın alacağı 10 ve üzeri sayıda grup 2.'liğimiz; 9 sayı farkta ise genel averajla grup 2.'si olacağımız sporcularımız ve teknik heyetimize bildirilmişti.

[B]Bahsedilen 14 sayı ise Top 16'ya kalan takımların kendi aralarında sıralamasında bir avantaj yaratacaktı. Ne kadar farklı galibiyet alırsak sıralamadaki yerimiz bu şekilde yükselecekti.[/B]"


özellikle şu son satıra dikkat edin , bu resmen skandalın itirafıdır. Adama sorarlar madem takımların kendi aralarında avantaj aratacak sayı vs. hesaplamasına bakılıyor o zaman CSKA Moscow neden 1. torba'da ikinci torbada değil , zira bu tip averajlarda ilk bakılan oran galibiyet sayısı olur.

Fenerbahçe Ülker idari heyeti bu olayda neresinden bakarsanız bakın yanlış yapmıştır. Evet hata yaptık demek büyük bir erdemdir. Ama bu şekilde açıklamalar yapmak , yapılan hatanın halen daha farkında olunmadığını gösteriyor ki bu daha kötü bir durum.....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...