25 Eylül 2014 Perşembe

Gloria Cup İkinci Gün


Maalesef ilk maçı kaçırdığım için sadece Fenerbahçe Ülker -  Kızılyıldız maçını izleme fırsatım oldu. Kızılyıldız takımı gençliğin de verdiği enerji ile maçtan kopmayan bir yapıya sahip. Dün CSKA karşısında bunu göstermişlerdi bugün de Fenerbahçe Ülker karşısında aynı mücadeleyi sergilediler.
Kızılyıldız'dan önce gözlerimiz Fenerbahçe Ülker takımındaydı. Sezonu oldukça yoğun bir tempo ile açacak olan takım bu yoğunluğa da hazır gözüküyor. Biyelitsa ve Bogdanoviç'in takıma katılması ile kadrodan kesilen isimler Can ve İzzet oldu. İzzet'in Zadar Turnuvasındaki olumlu performansına rağmen 4-5 rotasyonuna takılan isim oldu. Fenerbahçe Ülker  bugün 4-5 bölgesinden 46 sayılık bir katkı aldı. Senelerdir Pick&Roll savunmasını yapmakta zorlanan takım bugün o konuda da sınıf atlamış bir görüntü çizdi. Sadece savunma anlamında değil P&R hücumu konusunda da Fenerbahçe Ülker kendi standartlarının çok çok üstündeydi bugün. İki takım arasındaki ribaund farkının 6 olmasının tek sebebi ise 2.23'lük dev oyuncu Maryanovic. Savunmada ise Fenerbahçe'nin hareketli uzunları karşısında çok zorlandı dev oyuncu,  özellikle Zoriç bir çok pozisyonda hızı ile ekarte ederek sayı kazandırdı takımına. Dün dikkat çektiğim Marko Teyiç bugün 13 sayı ile Kızılyıldız'ın en etkili isimlerinden biriydi. Yine Marjanoviç 15, Mitroviç de 17 sayı ile yükü çeken isimler oldu Kızılyıldız'da. 


22 asist yapan bir takımın maçı kaybetmesi çok zor bir ihtimaldir. Bu noktada Hickman ve Emir'in hakkını teslim etmek lazım. Toplam 11 asist yapan ikili yükün çoğunu çekti. Takımda dikkat çeken bir başka özellik ise skorer kısaların pozisyonu zorlamak yerine olabilecek en müsait adamı bulmaya çalışmaları. Hickman ve Emir'in asistlerinin çoğu bu tarz asistlerdi. Fenerbahçe Ülker takım olma yolunda güzel adımlar atıyor. Sezon çok uzun, sezon içerisinde inişler çıkışlar mutlaka olacaktır. Kızılyıldız gibi çok kısıtlı bütçeli takımlar bile son topa kadar mücadeleyi bırakmıyorlar, bu tarz rakiplerle sürekli karşı karşıya gelinecek.Şu an için  Fenerbahçe Ülker'de tek sorun takıma 3 gün önce katılan Bogdanovic ve Biyelitsa'nın forma girmesi gibi gözüküyor. Euroleague'de ne olur kestirmek çok zor ancak Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası maçları öncesi Fenerbahçe Ülker'in hazır olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...