19 Aralık 2012 Çarşamba

Savunan Kazandı


Maç öncesi takımın borsa endeksi gibi dalgalanan performansı kafalarda soru işaretiydi açıkçası. Salona yaklaşık 1 saat once falan girebildim ve ısınırken dahi Fenerbahçe Ülker'li oyuncuların biraz daha tedirgin olduğu ortadaydı.



Maça da bu tedirginlikle biraz tutuk başladı Fenerbahçe Ülker, ancak ikinci çeyreğin ortalarına doğru alışıldık savunma performansını sahaya yansıtması ile oyun üstünlüğünü ele geçirmesi bir oldu zaten. Fenerbahçe Ülker'de dikkatli gözlerden kaçmayan şey Bo McCaleb'in bir sıkıntısının olduğuydu. Bizim görebildiğimiz kadarıyla bir ağrısı vardı sanırım ve o sekilde oynadı tüm maçı. Zaten maç genelinde de o alışık olduğumuz Bo değildi. Hafta sonu Ciciş kardeşler taarruzuna maruz kalan Emir Bojan ikilisi özellikle savunma anlamında çok iş yaptılar. İstatistik kağıdını elimize aldığımızda alışık olmadığımız tablo maçın özeti gibi zaten. Fenerbahçe Ülker ribaundlarda 41-31 üstünlük sağlamış rakibine. Bu sene Fenerbahçe'nin maçlarında görmeye alışık olduğumuz bir durum değil bu. İşin daha da enteresan boyutu Kaya Peker'den hiç Mike Batiste'den de minimum faydalanarak bu farkı yaratmış olması Fenerbahçe'nin. Mike Batiste'den niye bu kadar az faydalandı bilmiyorum, vardır hocanın bildiği diyerek geçiyoruz bunu. David Andersen'in el kaldırmadan yaptığı savunma!! her ne kadar zaman bizi tribünde çıldırtsa da genel olarak kötü diyemeyiz ona da. Fenerbahçe takım halinde 12 hücum ribaundu alırken bu sezon bir ilk sanırım bu. Her geçen maç Fenerbahçe Ülker takım olarak birlikte reaksiyon gösterme süresini arttırıyor. Hocanın mental gelişimden kastı bu sanırım.

Tribün açısından bakıldığında neredeyse full tribüne oynadı Fenerbahçe. Derbi atmosferi düşünüldüğünde olaysız geçen bir maçtı hatta Türkiye genelindeki derbileri baz alırsak küfürsüz bile geçildi denir. Sahaya atılan madde sayısı 2 3 bilemedin 5 adettir. Birileri sahaya bir şey atarken tüm tribünlerin cisimin geldiği yöne dönüp napıyorsunuz kardeşim demesi de az da olsa mutluluk verici bir şey. O kadar ki sadece maçın başında Doping Yapsana tezahüratı yapıldı Ergin Ataman'a. Maçın sonunda yapılanı saymıyorum zira orada Ergin Ataman'ın bir sataşması vardı tribüne ve buna tepki olarak tüm salon bunu bağırdı. Ergin Hoca'nın bu taktiklerine alıştık zaten önde olsalar burnunun dibinde kendine küfür eden adama dönüp bakmaz ama geride oldukları zaman biraz kontrolü kaybediyor kendileri sağolsunlar.

Son topta Emir'in potaya gitmek yerine tribüne dönmesine Pianigiani'nin tepkisi süperdi . Ben şahsen ikili averaja kalacağını düşünmüyorum ligin ama tabi bu tip şeylere dikkat etmek lazım. Fenerbahçe Ülker TOP 16 öncesi ciddi bir rakiple sınamış oldu kendisini, coach'un maçtan sonra söylediği oyuncuların mental gelişimine odaklanıyoruz lafı çok önemli. Fenerbahçe Ülker gerçekten de coach'un dediği gibi muhteşem oynamıyor olabilir ama doğru yolda olduğu kesin. Bu gelişimi play off'a doğru tavan yaptırırlarsa onların önünde durmak çok da kolay olmayacaktır. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...