17 Ağustos 2009 Pazartesi

Berlin'den Bir Bekele Geçti


Şüphesiz Usain Bolt atletizm'in yeni ve en etkili reklam yüzü ancak en az Bolt kadar efsanevi bir sporcu daha Berlin'e damga vurdu. Kenenisa Bekele'den bahsediyorum. 5000 ve 10.000m.'nin tartışmasız en iyi atletlerinden biri olan Bekele, Berlin'de 26:46:31 ile şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Bekele'nin hayat hikayesini uzun uzun yazamam ama satır başlarını vercek olursak efsane kelimesinin nasıl yerine oturduğunu göreceğiz.

Henüz 22 yaşında iken Atina'da Sileshi Sihine'yi, Zersenay Tadesse'yi ve büyük usta Haile Gebrselassie'yi geçerek olimpiyat şampiyonu oldu. Ardından çok trajik bir olay sonucu aynı zamanda nişanlısı olan atlet alem techale'yi kaybetti. (antrenman yaptıkları sırada kalp krizi geçirdi). 2005 Helsinki Şmapiyonasından önce yarışmayı bırakacağını açıkladı, sonra karar değiştirdi Helsinki'den de altın madalaya ile döndü . 2008 Pekin'de tavan yaparak hem 5000 hem de 10.000'de olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı. Ve bugüne geldiğimizde sürekli belli bir tempoda götürdüğü yarışı, son 400m'de attığı müthiş deparla-sanki 9600m'yi hiç koşmamış gibiydi- rahatça kazanarak adını bir kez daha dünya şampiyonu olarak adını yazdırdı tarihe...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...