12 Kasım 2011 Cumartesi

Arda'yı Neden Yuhalamadınız ?



Maç için çok konuşalacak bir şey yok, iyi olan kazandı hakeden evine galibiyetle döndü desem yeter de artar bile. Milli Takım'da ki saçmalıklar silsilesini yazsam kitap olur onu da yazmaya niyetim yok. 




Lafım sadece üzerinde Ay-Yıldız olan formayı giyen bir oyuncuyu yuhlayanlara. O stadda bu ilk kez yapılmıyor. İlk kez yapılsa 3-0 mağlubiyet travması taraftar da haklı vs derdik. Ama Azerbaycan maçında da Almanya maçında da o çocuğa orada edilmedik küfürler kalmadı. Oyuncuların maçlar Anadolu'da oynansın ısrarı haksız değildi. Buna benzer ya da daha düşük dozajda olaylara Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ın standında da rastlanıldı geçmişte. İstanbul seyircisinin Milli Takım umrunda değil. 3 Temmuz'dan bu yana olan süreçte ben de bu ülkede spordan futbol'dan soğudum. Ancak konu milli takım olunca her ne kadar eski heyecanım olmasa bile ülkemin takımıdır der ve desteklerim. O formayı giyen oyuncunun form durumunu yeteneklerini vs. tartışabilirsiniz, ama üzerinde forma varken yuhalayamazsınız. Nasıl kendi forumlarınızda, kendi aranızda bizim armamızı formamızı taşıyan oyuncuyu yuhalamak bize yakışmaz, taraftarlığa sığmaz diye yazıp konuşuyorsanız, milli takım onun da üstündedir. Armaların armasıdır Ay-Yıldız ondan daha üst bir arma bu ülkede yok olmayacakta. Herkes bir kendine gelsin, derdiniz Volkan'a Ahmet'e ona buna tepki vermekse gidersiniz lig maçında verirsiniz. Orada tüm Türkiye'yi temsilen sahada duran, üzerinde Ay-Yıldız taşıyan oyunculara tepki verene, küfür edene  ben kendi adıma şerefsiz derim. Üzerine alınan varsa başvursun mahkemeye versin beni, verirken ben Volkan'a küfür ettim, bu arkadaş da bana bunun için şerefsiz diyerek hakaret ediyor desin. Ben de ışık hızıyla kendisine milli değerlere hakaretten karşı dava açmaya hazırım. 


Volkan'ın küfür etmesini savunacak halim yok o da çirkin bir davranış, ama saygı beklenmez saygı alşınır diye bik bik konuşan gençlere tavsiyem, sizi de dikeyim sahanın ortasına 5-6 bin kişi tüm maç boyunca yedi sülalenize tüm sevgilerini iletsin bakayım siz ne tepki veriyorsunuz. Halen daha bu olayları bu noktaya taşıyanların kucağından inmeyen bazıları salak saçma sapan yorumlar yapmaya devam ediyor. Ülke futbolunun altındaki dinamitleri patlattılar, siz hala oooh şikeci Fener düşsün şerefsizler diye sevinmek için yer arıyorsunuz. Kim şike yaptıysa cezasını bulsun ama devletin AİHM'ye bile sahte imzalı rapor sunduğu bir ortamda kimi nasıl inandıracaksınız buna. 


Son sözüm de Volkan'a küfür eden güruha ? Kart görüp cezalı duruma düşmek için çırpınan Arda'ya küfür etmek içinizden mi gelmedi ? Yoksa o Galatasaray'ın oyuncusu Volkan Fenerbahçe'nin oyuncusu diye mi bütün bunlar itiraf edin evet bu yüzden diyin de rahatlayın ? 


Umarım bir daha asla İstanbul'da milli maç oynanmaz, İstiklal Hareketi Anadolu'dan başlamıştı o yüzden milli takım'da hak ettiği değeri göreceği gerçek sahiplerinin gerçek taraftarlarının yer aldığı Anadolu'ya bir an önce döner umarım. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...