23 Eylül 2014 Salı

Gloria Cup İlk Gün


Gloria Cup'da ilk gün maçları tamamlandı. İlk gün iki güzel maça sahne oldu. Anadolu Efes & Olympiacos ve Crvena Zvezda ( Kızılyıldız) Telekom & CSKA Moscow maçları yüksek mücadele dozuyla salondaki az sayıda basketbolseveri memnun etti.

Günün ilk maçında bu sene yeni bir yapılanmaya giden ve yaptığı transferlerle dikkat çeken Anadolu Efes, Olympiacos  karşısında maçın genelinde iyiydi. Kırstiç'in kenarda olduğu maçta özellikle Bjelitsa, Şariç ve özellikle de savunmada Lasme etkili oyunları ile göz doldurdu. Sahada parlayan iki genç oyuncu vardı ki salondaki tüm seyircilerin alkışını almayı başardı. Furkan Korkmaz ve Cedi Osman performansları ile göz doldurdular. Cedi'nin verdiği katkı zaten beklentiler dahilindeydi ama Furkan Korkmaz'ın bu kadar sakin bu seviyede oynaması şaşırttı. Bu sene A takım içerisinde şans bulur mu bilinmez ama alttan bir yıldız adayı daha gümbür gümbür geliyor. Efes takımı için asıl sıkıntı guard bölgesinde gibi duruyor. Drapper ve Janning iyi oyuncular ancak karşılarında Spanoulis, ve Sloukas  gibi tecrübeli ve üst seviye kısalar olunca sonunu getiremediler. Maçın sonlarında Spanoulis'in devreye girmesiyle 14-3 lük bir seri yakalayan Olympiacos maçı da 79-73 kazanmayı bildi. Efes takımında sayı yükü Cedi ve Furkan üzerindeyken ( 17 & 13) , OLY'de ise Lojeski 20 sayı ile en skorer isimdi. Efes takımında gördüğümüz en büyük eksiklik tecrübeydi. Henüz sezonun başı bile değil neredeyse o yüzden takımlar hakkındaki yargıları sezonun geneline yaymak çok doğru değil. Olympiacos maçı özelinde sahadaki kadronun seviyesini düşündüğümüzde gayet başarılı bir sınav verdi Anadolu Efes.


Günün ikinci maçında ise herkesin rahat kazanmasını beklediği CSKA Moscow Crvena Zvezda Telekom karşısında ölüp ölüp dirildi. Maçın sonunda ise kazanan yine tecrübe oldu. 3 sayılık atışlarda rakibinden daha isabetli bir yüzde tutturan CSKA rakibini 77-72 yenmeyi başardı. 3 sayılardaki farkın sebebi ise eski Galatasaray oyuncusu olan ve bu sene enteresan bir şekilde CSKA'ya transfer olan Manuchar Markoishvili'ydi. Yay gerisinden 5/9 ile oynayan Manu pek de alışık olmadığımız bir şekilde 7 asist ve 8 ribaundluk bir  katkı da yaparak takımına galibiyeti getiren isimlerin başında yer aldı. Tabiki de maestro Teodosiç'in 13 sayı 8 asistlik performansını göz ardı etmemek gerekiyor. Teodosiç Dünya Şampiyonası'nda bıraktığı yerden devam edeceğinin sinyallerini verdi. Sezon uzun ancak Teodosiç bu şekilde devam ederse bu sene sahada en büyük farkı yaratacak isimlerden biri olur Euroleague'de.

CSKA MOSCOW SHOT CHART

CRVENA ZVEZDA TELEKOM SHOT CHART
Kızılyıldız takımı kısıtlı bütçesinin yarattığı dezavantajı  mücadele gücü ile kapatacak bu sene de. Dünya Şampiyonası sırasında yaptığı güzel smaçlar hepimizi heyecanlandıran Kalinic en merak edilen oyuncuydu bugün. erken faul problemine girdiği için beklenenden az süre almış olsa da, sahadaki performansıyla bu sene Euroleague'de adından söz ettireceğini ispatladı. Kızılyıldız takımının en dikkat çeken oyuncularından biri olan 2.23'lük dev oyuncu Boban Maryanoviç de % 60'lık bir oranla attığı 12 sayı ile dikkat çekti. Henüz iki gün önce takımla sözleşme imzalayan Joviç ise takımına pek adapte olmuş gibi gözükmedi. Bu sene olmasa da en geç iki sene içerisinde adından söz edeceğimiz diğer bir yetenek de Marko Teyiç olacak gibi gözüküyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...