14 Aralık 2012 Cuma

TOP 16 mı TOP 8 mi Belli Değil


Çok uzun zaman sonra yazasım geldi. Dün akşam Fenerbahçe'nin TOP 16'ya kalma maçı için salondaki yerimizi aldık. Akşam maç öncesi gereksiz aşırı bir rahatlık vardı üzerimde. Gerçi maç esnasında bu rahatlığım, her yanlış düdükte hakemlerin değerli akrabalarına yaptığım güzellemelerle süslendi o ayrı. Sonuç itibariyle Fenerbahçe Ülker TOP 16 için kazanmak zorundaydı kazandı. 


Maçın genelinde arzulu ve istekl oyunumuz vardı. Bazı kritik noktalardaki boş üç sayılık denemelerimizden ( Özellikle Bojan'ın kaçırdıklarından ) bir iki tanesi girmiş olsa bu kadar kasılmayacaktık tribünde. Gecenin güzelliklerinden biri Barış Ermiş'in aldığı süredeki olumlu performansıydı. Belki Emir'in de az süre aldığını düşünebiliriz bu maç için. Pota altındaki durum gittikçe sarmal bir kaos olma yolunda ilerliyor Fenerbahçe Ülker'de. Oğuz varken yapabildiklerimizi Andersen ile yapamıyoruz , Batiste ayrı bir dünya zaten. Kaya'nın hoca tarafından pek düşünülmediği ortada ama sanki bizim ihtiyacımız olan da Kaya'nın yaptığı işleri yapacak biri gibi. Dedikodu en nihayetinde ama Fotsis takviyesi yapılırsa kritik olur. Yalnız Fotsis de alınsa guard rotasyonunda Bo + Barış , TOP 16 için soru işareti. En nihayetinde sene başından beri sakatlıktan dert yanan bir takımın, guard rotasyonunu bu kadar zayıf bırakması çok mantıklı gelmiyor bana. Burada karşıt görüş olarak Fotsis ya da başka bir 4 numara alınırsa Emir zaten o mevkide oynamaktan kurtulacak diye düşünülebilir. Evet Emir çok ekstra bir oyuncu ama iyi bir guard yedeğine hayır diyecek lüksü yok Fenerbahçe Ülker'in. 

Neden lüks yok sorusunun cevabı rakiplerde gizli. Son durum bu akşam şekillenecek ama şu an kesinleşen rakipler bile yeterince sıkıntılı zaten. Khimki, Siena, Barcelona, Caja Laboral, Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv ve eğer ki bu akşam büyük bir sürpriz olmazsa Olympiacos. He sürpriz olursa daha fena o zaman Kaunas gelme ihtimali var. Yani neresinden bakarsanız bakın TOP 16 'dan ziyade TOP 8 gibi bir grubu var temsilcilerimizin. Sonuna kadar mücadele edeceğine inandığım Beşiktaş maalesef bu grubun en zayıf halkası olur gibi gözüküyor şu anda. Fenerbahçe Ülker'de ilk tur gruplarındaki istikrarsız performansında sıyrılmadığı sürece işi çok zor. Gelecek takviye ya da takviyeler - tüm takımlar tarafından - grubun kaderine etki edecektir mutlaka. 

Sonuç itibariyle olmazsa olmaz hedef TOP 16 son maçta da olsa başarıldı.3 temsilciyle girdiğimiz EL arenasında her üç temsilcimizin de yola devam etmesi güzel. Umarım TOP 8 yoluna da devam edebiliriz gruplardan maksimum sayı ile.  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...