21 Temmuz 2012 Cumartesi

ABD ve Diğerleri



Konu basketbol olunca bu başlık çok uygun oldu sanki. Zira Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası gibi organizasyonlarda mutlak favorinin olduğu tek branş basketbol ve favorinin ismi ABD. 



Dream Team ile başlayacak olursak süreç 92 Barcelona'da başladı. Aslında Amerika o zamana kadar organizasyonlara kolej takımı ile geliyordu ancak 90 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Yugoslavya'ya kaybettikleri maç son nokta oldu desek yalan olmaz. 92 Olimpiyatlarına ilk Dream Team geldi ( bana göre tarihteki tek dream team o ayrı konu ). Jordan, Bird, Magic, Barkley, Stockton, Malone, Ewing, Drexler. Bu kadronun üstüne laf söylenmez zaten. Kobe Bryant biz o Dream Team'den iyiyiz ve onları yenebiliriz dediğinde Larry Bird olayı bitiren cümleyi söylemişti zaten. " evet 20 yıldır oynamıyoruz ve yaşlandık ". Amerika bu sene de en büyük favori olarak gidiyor ve karşısında onları çok da zorlayacak bir ekip yok gibi , yani eski zamanları Sovyetler Birliği ya da Yugoslavya'sı tadında bir takım yok şampiyonada. Kobe, Carmelo, Durant, James, Paul ve Westbrook gibni yıldızlarla ABD takımı bu olimpiyatları da domine edecek gözüküyor. 




Kadınlar'da ise durum çok farklı orada ABD'nin çok daha ezici bir üstünlüğü olduğunu düşünüyorum. Syl,Taurasi, Augustus, Cash, McCoughtry, Catchings, Whalen, Bird, Charles, Moore, Parker ve Jones kadrosu şu an dünya üzerindeki en güçlü kadro desek yalan olmaz. Bizim şansımız bu oyuncuların neredeyse yarısını geçtiğimiz sezon Türkiye liginde izleyebilmiş olmak o yüzden neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Bizim açımızdan bakıldığında Angola Çin Hırvatistan Çek Cumhuriyeti ve ABD'nin olduğu gruptan turu geçmek çok zor olmayacaktır. Ancak karşı tarafta yer alan Avustralya Rusya Fransa Brezilya dörtlüsü, bize sorun çıkartabilir. Bu takımlardan ABD ile eşleşecek olana cidden yazık olacak. Hani deseler ki kadınlar da 92 Dream Team'ine denk gelen bir takım var mı diye, o takım bu seneki olimpik takım olabilir inancındayım. ABD takımının karşısında durmak çok zor gene de basketbolun mucizeler ile dolu olduğuna dair inancımız bu sene içerisinde hem BBL'de hem de Euroleague'de tazelenmişken neden olmasın seçeneğini bir kenara koyuyoruz. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...