18 Ocak 2012 Çarşamba

Euroleague'de Final 8'e Doğru



Euroleague'in erkek kısmı için bir şey yazasım yok, temsilcilerimizin durumunu çok iç açıcı şekilde görmüyorum açıkçası. Gerçi Galatasaray ve Efes'ten biri o gruptan çıkabilir sonuçta ikisinin de Oly ile oynayacağı maçlar o noktada belirleyici olacak gibi duruyor. 



Gelelim asıl büyük ümitlerimizin olduğu Kadınlar Euroleague'e. Galatasaray'ın son olarak Penicheiro hamlesini de katarsak işin içine ( ki görünen Prince'i UMMC'ye karşı oynatamamaktan doğan açığı kapatmak istiyorlar ) gittikçe zamanın Spartak Moscow Region'u olma yolunda ilerliyorlar. Gerçi bu yolda ne kadar başarılı olurlar bilemiyorum. Çünkü takımın oyun kurgusunda ( ki öyle bir şey var mı şüpheliyim ) kopukluklar had safhada. Şu ana kadar çok üst düzey oyuncularının performansı ile gidiyorlar olay tamamen bireysel dönüyor yani. Bu bireysellikte bir yere kadar götürüyor işi, en son UMMC deplasmanında Taurasi'nin iyi performansı bir noktaya kadar yetti sonrasında UMMC ve Cappie Pondexter vurup geçtiler Galatasaray'ın üzerinden. 




Cappie Pondexter demişken onun da UMMC'den ayrılıp Fenerbahçe'ye 1 Şubat itibari ile katıldığını belirtelim. Cappie sadece lig maçlarında oynayacak bu sene, UMMC formasıyla son EL maçında Galatasaray karşısında gösterdiği performanstan sonra Fenerbahçe taraftarları gayet mutlu olmuştur. Fenerbahçe şu an EL'de namağlup giden tek takım, bu akşam grup sonuncusu Tarbes ile oynayacaklar. Geçen hafta Macaristan'da Penny'siz kazanmayı bilen takım EL'^de emin adımlarla devam ediyor yoluna. Bu sene sürekli kesilecek oyuncu gözüyle bakılan TAMANE'nin performansı ise benim açımdan oldukça tatmin edici. Seneye ne olur ne biter bilmiyorum ama Tamane sadece Avrupa için bile takımda kalsa ciddi faydası dokunur. Final 8'in İstanbul'da Galatasaray'ın ev sahipliğinde yapılacak olması her iki takım içinde iştah açıcı bir unsur tabi. 


Tabi diğer rakipleri de unutmamak lazım, Maya Moore katkılı Ros Caceres, UMMC ve her şeye rağmen Spartak Moscow. Bu arada geçen yıl hamile kalıp ara veren Agniezska Bibrzycka ise Polkowice ile anlaştı onu da ekleyelim. Final 8 için bu saydığımız isimler haricinde çok bir sürpriz öne çıkacak takım yok gibi gözüküyor. Kadın Basketbol severler için ise şölen olacağı kesin. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...