17 Eylül 2011 Cumartesi

Zirve Yürüyüşü




Uzun zamandır yazı yazmıyoruz yazamıyoruz ama dün gelen haberden sonra bu yazıyı yazmak kesinlikle şart oldu.
Nevin Yanıt'ın 2010 yılında yaşadığı muhteşem sezonun bir benzerini yaşayan Fatih Avan sezonu da en güzel şekilde noktaldı.80 metrenin altında olan derecesini en son dün 84.79 metreye çekerek sezonu bitirdi.



Bu sene çıkışını yapacağı mart ayında 80 metrenin üzerine atmasıyla belli etti Fatih Avan.23 yaş altı Avrupa Atmalar Kış Şampiyonasında ciriti 80.19'a fırlatarak kendisine ait olan Türkiye rekorunu yukarıya taşımaya başladı. Haziran ayında Riga Grand Prix'inde ise 84,69 metreye atarak daha yukarıları hedeflediğini gösterdi .Bu noktadan sonra istikrarlı bir şekilde 80 üstü atmaya devam eden Fatih temmuz ayında 23 yaş altı avrupa şampiyonasında 84.11 atarak gümüş madalya kazandı.Onu geçen atlet ise her şampiyonada kendi en iyi derecelerini yapabilen alman atlerden Till Wöschler oldu.




Bir sonraki hedefUniversiade idi ve Fatih favori olarak gittiği Shenzhen'den altın madalya ile Güney Kore'nin Daegu kentinde yapılan Dünya Atletizm Şampiyonasına geçti.Elemelerde 81.94 m atan Fatih 36 sporcu arasında en iyi 5. dereceye imza atarak finalde yarışmaya hak kazandı.Fatih final oynama hakkı kazanırken geride bıraktığı atletler arasında efsane Fin atlet Tero Pitkamaki vardı.Finalde ise ilk iki haklar sonunda 83.34 ile 3. sırada bulunan Fatih diğer atletlerin derecesini geliştirmesiyle 5. sıraya düşerek dünya 5. oldu.Bu derece 2011 Dünya Şampiyonasında Türk atletlerin aldığı en iyi derece oldu.

Sezon finalinde ise Diamond League'in Brüksel ayağında 84.79 atarak Türkiye rekoru kırarak 3. oldu ve yaklaşık 6 ay içinde kendi rekorunu 3 kez kırmış oldu.Planlı programlı bir şekilde üzerine koyarak ilerliyor Fatih ve inanıyorum ki De Zordo ile kapışmaları bize en az Thorklidsen ve Pitkamaki kapışmaları kadar zevk verecektir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...